Αναποφάσιστοι; Όχι πια! Γράφει η υποψήφια βουλευτής Μαρία Βαλατσού

Αναποφάσιστοι;  Όχι πια!

Μαρία Βαλατσού-Μήτσου, Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 

Την Κυριακή θα βρεθούμε πίσω από το παραβάν. Οι περισσότεροι αποφασισμένοι για την επιλογή μας. Θα υπάρχουν και κάποιοι λίγοι αναποφάσιστοι όπως τους αποκαλούν οι δημοσκόποι. Προβληματισμένοι λέω εγώ. Σ’ αυτούς κυρίως απευθύνομαι, αλλά και σ’ όσους βρίσκονται ακόμα σ’ αυτό το στάδιο.

Ποιο θα είναι το κριτήριο της τελικής επιλογής; Ο Φόβος, η Αβεβαιότητα, η Σιγουριά, ή η Ελπίδα;

Ο φόβος είναι υπαρκτός. Τον ζούμε εδώ και πέντε χρόνια. Χρόνια που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Φόβος για το μέχρι που θα φτάσει η λαίλαπα και η καταστροφή της ζωής μας από την κυβέρνηση των μνημονίων. Φόβος για το που βρίσκεται ο πάτος του βαρελιού, αν βέβαια πιστέψουμε ότι υπάρχει.

Η σιγουριά είναι δεδομένη. Ξέρουμε ότι τα μνημόνια και τα e-mail της υποτέλειας της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν γράφουν αύριο για μας. Η πατρίδα κι ο λαός μας, μ’ αυτούς θα συνεχίσουν ν’ αγκομαχούν και να πορεύονται σκυφτοί για πολλές γενιές ακόμα. Είμαστε σίγουροι, ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν τώρα πια να υψώσουν ανάστημα και να υπερασπιστούν τον λαό, απέναντι στους δανειστές.

Κι η αβεβαιότητα είναι υπαρκτή και ίσως είναι αυτή που μας δυσκολεύει να πάρουμε απόφαση. Είναι παρούσα γιατί μας την σερβίρουν καθημερινά με χίλιες συνταγές. Θα μπορέσει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταφέρει; Έχει τα κότσια να μας βγάλει από τα μνημόνια και να διαπραγματευτεί το χρέος ή θα κάνει κωλοτούμπα; Τι θα κάνει αν μας στριμώξουν οι δανειστές; Και τόσα άλλα.

Η ελπίδα όμως είναι εδώ. Είναι στα χέρια μας. Δεν μπορεί κανείς να μας την στερήσει κι όπως όλοι λέμε πεθαίνει τελευταία. Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για μας, για τις γενιές που έρχονται, για την πατρίδα. Η ελπίδα είναι δική μας,  κουβαλά τα δικά μας θέλω, όσα επενδύουμε εμείς σ’ αυτήν κι όχι τα θέλω των άλλων για λογαριασμό μας.

Απορρίπτουμε λοιπόν τον Φόβο και τη Σιγουριά των φοβισμένων και των βολεμένων, γιατί στο όνομά τους καταστρέφουν τις ζωές μας, βουλιάζουν την Ελλάδα.

Διαλέγουμε την Ελπίδα με όση Αβεβαιότητα της αναλογεί, γιατί αν δεν είχε κι αυτό το συστατικό, απλά δεν θα την έλεγαν Ελπίδα. Με την ψήφο, τον αγώνα και τη συμμετοχή μας, θα δώσουμε στην Ελπίδα σάρκα και οστά, θα αναδείξουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα υπηρετήσει το 99% του λαού μας κι όχι το 1% των βολεμένων που μας απομυζούν τόσα χρόνια. Αυτούς τους χαρίζουμε στον κ. Σαμαρά. Έτσι κι αλλιώς δικοί του είναι και γι’ αυτούς μόνο νοιάζεται.

Εσείς δεν ανήκετε σ’ αυτούς!

Pin It on Pinterest