Άμεση ήταν η κινητοποίηση της δημοτικής μηχανής για την περίθαλψη των μεταναστών

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της δημοτικής μηχανής στην προσπάθεια περίθαλψης και φροντίδας των μεταναστών που διεσώθησαν μετά το  ναυάγιο του πλοίου που τους μετέφερε, σήμερα το πρωί, στο Ζέφυρος.

Από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου βρέθηκαν στο Ζέφυρος, οι αντιδήμαρχοι Τέρης Χατζηιωάννου και Λίτσα Κρεμαστινού, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Αγαπητός Πάλλας και Δημήτρης Καρατζιάς ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Κούρτης, ο πρόεδρος της ΡΟΔΑ Δημήτρης Παρασκευάς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς, ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Αργύρης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της ΡΟΔΑ σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας, ενώ διανεμήθηκαν σε όλους μερίδες φαγητού και κουβέρτες από το ΔΟΠ. Οι υπεύθυνοι του Δήμου Ρόδου έχουν τον συντονισμό των προσπαθειών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μεταναστών σε τρόφιμα και άλλα είδη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιδήμαρχο κ Χατζηιωάννου « η δημοτική μηχανή έχει υπό έλεγχο την όλη φροντίδα των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων».

Pin It on Pinterest