Άμεσες λύσεις για την κάλυψη με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα των νησιών του Αιγαίου

Συστήνεται Ομάδα Εργασίας από το Υπουργείο Υποδομών»

   Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, για το γεγονός ότι δεν καλύπτονται με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα νησιά όπως η Τήλος, η Χάλκη αλλά και περιοχές της Καρπάθου , Κάσου και της Ρόδου, ζητά άμεσες τεχνικές λύσεις για την επίλυση του προβλήματος.

 Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου προς τον κ. Κόνσολα, συστήνεται άμεσα Ειδική Ομάδα Εργασίας προκειμένου να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

  Η ομάδα εργασίας , στην οποία επικεφαλής θα είναι ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Μ. Πρωτονοτάριος και θα αποτελείται από στελέχη της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καλείται να δώσει λύση στο ζήτημα της προβληματικής κάλυψης, με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, νησιών και περιοχών της Δωδεκανήσου.

Σε δήλωση του ο κ.Κόνσολας, αναφέρει:

« Είναι θετικό γεγονός η σύσταση αυτής της ειδικής ομάδας εργασίας.

Προέχει όμως να ολοκληρώσει άμεσα το έργο που της έχει ανατεθεί και να υλοποιηθούν οι τεχνικές προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος.

Είναι άδικο να μην βλέπουν τηλεόραση, νησιά και περιοχές στα Δωδεκάνησα και παράλληλα να ζητείται από τους Δήμους να αναλάβουν αυτοί το κόστος της εγκατάστασης νέων σημείων εκπομπής ψηφιακού σήματος.

Όπως είχα επισημάνει και στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, υπάρχουν δύο λύσεις: είτε να τροποποιηθεί η σύμβαση με τη DIGEA είτε να αναλάβει το κόστος το Υπουργείο».

Pin It on Pinterest