Συναντήσεις Δημάρχου Ρόδου με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες

Συναντήσεις με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής είχε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο της προοπτικής συνεργασίας στη Ρόδο, αλλά και προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια του νησιού για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Ειδικότερα ο δήμαρχος, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου και της αντιδημάρχου Τουρισμού κα. Μαρίζας Χατζηλαζάρου, δέχτηκε στο γραφείο του τον Ούγγρο μαέστρο κ. Σάμπο Σίπος Μάτε, αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Εγκερ, τέως μαέστρο της Χορωδίας της Όπερας της Βουδαπέστης και τον διακεκριμένο και βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, Ρόδιο συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη κι είχε μαζί τους μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση για τις προοπτικές συνεργασίας με διοργανώσεις διεθνών εκδηλώσεων στη Ρόδο οι οποίες θα τη φέρουν στο προσκήνιο της Πολιτιστικής Ευρώπης.

Ο δήμαρχος επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον του να γίνει η Ρόδος πόλος έλξης καλλιτεχνών απ΄ όλο τον κόσμο και είχε μία θερμή συζήτηση με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που θα ανανεωθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παράλληλα συναντήθηκε με τον διεθνούς φήμης Ιταλό σκηνοθέτη κ. Paolo Micciche, καταξιωμένο για τη χρήση νέων τεχνολογιών για παραγωγές όπερας σε μεγάλους χώρους και αρχιτεκτονικά μνημεία. Παρουσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Ρόδου κα. Πηνελόπης Σερδάρη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου συνόδεψε επιπλέον τον ιταλό σκηνοθέτη στη Μεσαιωνική Πόλη, όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε ενδεδειγμένους χώρους οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Ιταλός σκηνοθέτης υπογράφει δύο από τις παραγωγές που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ της Ρόδου και έχουν παρουσιαστεί και σε φημισμένα φεστιβάλ και χώρους συναυλιών της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Pin It on Pinterest

Share This