Συνάντηση Μ.Ιατρίδη με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δωδ/σου και Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου

Μίκα Ιατρίδη: «Η συνεργασία όλων για το καλό της τοπικής μας οικονομίας είναι απαραίτητη».

Συνάντηση είχε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου, κ. Παναγιώτη Καραγιάννη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Νίκο Κουκούλη, παρουσία του αντιπροέδρου κ. Νίκου Μπόνη, του ταμία κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και του προέδρου του Συλλόγου Κρεοπωλών, κ. Θανάση Χατζηνικήτα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της βουλευτού Δωδεκανήσου, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους εμπόρους του νομού.  Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ, για το οποίο εκφράστηκε από τους Συλλόγους η πλήρης ικανοποίηση τους για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου φόρου.

Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι των εμπόρων επεσήμαναν στην Μίκα Ιατρίδη την ανησυχία τους για τις διεθνείς εξελίξεις σε σχέση με τη Ρωσία και το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο οι εξελίξεις αυτές να οδηγήσουν σε δραματική μείωση του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα αυτή προς τα Δωδεκάνησα.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε κάνει τον περασμένο Ιούλιο. Είναι σημαντικό για μένα να βρίσκομαι κοντά στους παραγωγικούς φορείς, οι οποίοι με τις δραστηριότητες τους κρατούν ζωντανή την τοπική οικονομία. Είναι γεγονός ότι πρέπει να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις.

Συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, και το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πιστεύω ότι είναι ώρα όλοι οι Δωδεκανήσιοι, φορείς και αυτοδιοίκηση, να βρούμε λύσεις οι οποίες και την προσφορά των φορέων στην τοπική οικονομία να επιβραβεύουν και να αξιοποιούν και τη συνέχεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να εξασφαλίζουν».

Pin It on Pinterest