Συλλαλητήριο για την υγεία από τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Αγαπητέ κάτοικε της Ρόδου,

Αγαπητέ επισκέπτη

Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου απευθυνόμαστε σε σένα και ζητάμε την δική σου συμβολή, για να σταματήσει επιτέλους, η επονείδιστη για όλους μας εξαθλίωση της λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας μας εδώ και χρόνια, με αποκορύφωμα τα χρόνια των μνημονίων, μας έχουν φτάσει όχι μόνο σε απόγνωση, αλλά και σε προβληματισμό για την ασφάλεια των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς.

Το Νοσοκομείο μας έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που απομείναμε για να καλύψουμε  την 24ωρη λειτουργία του, να έχουμε εξαντλήσει κάθε σωματική και ψυχική αντοχή. Η κατάσταση πλέον στην Υγεία έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες για  εργαζόμενους και ασθενείς.

Η αναμονή για λύση στα προβλήματά μας απέδειξε ότι τα έκανε χειρότερα!!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!!

Οι ανακοινώσεις για προσλήψεις των δέκα και είκοσι ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (που μάλλον θα γίνουν του χρόνου) εκτός του ότι είναι κοροϊδία – όταν για να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο χρειάζεται τουλάχιστον 100 μόνιμους νοσηλευτές – είναι λόγια του αέρα!!!

Τα ρεπό έχουν ξεπεράσει τα 9.000 (!!!), οι άδειες του 2014 ακόμη δεν έχουν ξεχρεωθεί (πόσο μάλλον του 2015), η εξάντληση από τις βάρδιες του λειψού προσωπικού του κυκλικού ωραρίου, τα ψυχολογικά προβλήματα, τα αυτοάνοσα, οι διακοπές κύησης, οι απόπειρες αυτοκτονίας και τα διαζύγια, είναι μερικές από τις καταστάσεις που βιώνουμε ως απόρροια των παραπάνω.

Θέλουμε εδώ και τώρα να σταματήσουμε να γίνεται θυσία το δικαίωμα του ροδιακού λαού για  αξιοπρεπή πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Θέλουμε εδώ και τώρα εμείς σαν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, να μπορούμε και να είμαστε σε θέση να τις παρέχουμε.

Δεν θα ανεχθούμε να «φεύγουν» δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που βγάζει με θυσίες ο ελληνικός λαός και να πηγαίνουν σε τράπεζες, σε «υγιείς» επενδυτές, όταν σ’ εμάς κόβουν με το μαχαίρι το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή.

Απευθυνόμαστε σε σένα γιατί μόνο με τη δική σου στήριξη κι αλληλεγγύη μπορεί ο αγώνας μας να γίνει πιο δυνατός. Έλα ν’ απαιτήσουμε μαζί:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ.
  • ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας.
  • Κατάργηση όλων των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΚΑΙ  ΔΩΡΕΑΝ  ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ  ΔΡΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Μιχαλίτσα Τσαμπουνιάρη      Μαρία Σαρικά

Pin It on Pinterest