Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη δημιουργία νέων τμημάτων στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Ρόδο

Να δημιουργηθούν και νέα τμήματα στις ΕΠΑΣ στη Ρόδο, στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, ζητά με παρέμβαση του προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Θ.Αμπατζόγλου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής ζητά να ιδρυθούν στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Ρόδο, τμήματα Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Μαγειρικής Τέχνης, Υπαλλήλων Διοίκησης και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Τεχνιτών θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων και στη ΣΕΚ (Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης), τμήμα Τεχνιτών μηχανών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και θαλάσσης και τμήμα Κομμωτικής.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι «η δημιουργία νέων τμημάτων στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ συνδέεται με την επαγγελματική κατάρτιση αλλά και την απασχόληση.

Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθούν και οι τρεις αυτές ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει αυξημένη ζήτηση».

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ, έχει ως εξής:

Κύριε Διοικητά,

Οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ δεν προσφέρουν έργο μόνο στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και στον τομέα της απασχόλησης.

Θεωρώ ότι στις ΕΠΑΣ η κατανομή ειδικοτήτων και η ίδρυση και λειτουργία τμημάτων πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες αλλά και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Στη Ρόδο προκύπτει η ανάγκη να λειτουργήσουν τμήματα Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Μαγειρικής Τέχνης, Υπαλλήλων Διοίκησης και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων .

Σε ό, τι αφορά στη ΣΕΚ, πέρα από τη λειτουργία του τμήματος τεχνιτών μηχανών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και θαλάσσης, πρέπει να λειτουργήσει και τμήμα κομμωτικής.

Ευελπιστώ ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στις ανάγκες που υπάρχουν.

                                                                                        Με εκτίμηση

                                                               Μάνος Κόνσολας

                                                                       Βουλευτής Δωδεκανήσου

                                                              Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Pin It on Pinterest