ΠΑΜΕ Ρόδου “Για την απαράδεκτη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ που την ονόμασαν σύμβαση”

Εργοδότες και συνδικαλιστική πλειοψηφία συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους.

Να τι συμφώνησαν χθές μεταξύ τους ΓΣΕΕ και ΣΕΒ με τους άλλους εργοδοτικούς φορείς:

-Να συμβάλουμε όλοι για να μπει ξανά μπροστά η μηχανή της καπιταλιστικής οικονομίας με στήριξη στους εργοδότες μέχρι το 2020, που αυτό σημαίνει ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και υποταγή σ’ αυτό που ο  Σύλλογος  Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) είχε πει στην προηγούμενη συνάντηση, δηλαδή προετοιμασία για το νέο  καθεστώς των εργασιακών σχέσεων.

-Να επεξεργαστούν πρόταση σύμπραξής τους με τον ΟΑΕΔ με στόχο τη συντονισμένη οργάνωση δράσεων σχετικά με την απασχόληση των νέων (π.χ. μαθητεία, πρακτική άσκηση, εγγύηση για τη νεολαία, νεανική επιχειρηματικότητα κλπ.). Να ενισχύσουν δηλαδή τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας ιδιαίτερα για τους νέους που θα φουσκώσουν τα πορτοφόλια των βιομηχάνων και των ξενοδόχων και θα τινάξουν στον αέρα τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

-Να μην δοθούν αυξήσεις, επικαλούμενοι την αντιδραστική νομοθεσία της κυβέρνησης, που προβλέπει ότι μέχρι το 2017 οι μισθοί θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, ενώ στη συνέχεια θα είναι στην ευχέρεια του κάθε υπουργού να καθορίζει το ύψος τους, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας. Η Σύμβαση επικυρώνει την  απαίτηση του ΣΕΒ και θα παραμείνει ο μισθός στα άθλια επίπεδα των 586 ευρώ μικτά και 511 για τους νέους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για μια σειρά επιδόματα.

– Όλοι μαζί συμφώνησαν ο κοινωνικός διάλογος που δίνει τέτοιες συμφωνίες να επεκταθεί και στους κλάδους.

Και απ’ αυτήν τη συμφωνία, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Προκύπτει επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα συνδικάτα τέτοιες ηγεσίες.

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) συντάχθηκε πλήρως με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και την πολιτική της κυβέρνησης. Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου έχει μεγάλες ευθύνες γιατί είναι σφιχταγκαλιασμένη με τη ΓΣΕΕ και στηρίζει την πολιτική της. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι , οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, στην ΚΑΙΡ, στην ΕΑΣΔ  στο Καζίνο , στους Ξεναγούς ,Τουριστικά  λεωφορεία, στον ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΕΛΤΑ ,στο Σκυρόδεμα, ΔΕΥΑΡ,ΤΑΞΙ,  στις Τράπεζες πρέπει να ξέρουν ότι ακολουθώντας τις παρατάξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου, στρώνουν οι ίδιοι το δρόμο για να περάσει η εργοδοσία τις απαιτήσεις της, καταργώντας κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.

Είναι  ώρα να πάρουν μέτρα, μέσα από μαζικές διαδικασίες με σύγκλιση Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν την συμμετοχή τους  μαζικά στην Απεργία στις  9 ΑΠΡΊΛΗ. Να πάρουν μέρος στη  συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απαντώντας έμπρακτα στον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ που για να  υπονομεύσουν την απεργία, να σταματήσουν τις διεκδικήσεις,  άρον – άρον υπέγραψαν τέτοια αθλιότητα.

Pin It on Pinterest