Νέος συναγερμός για το Boeing -Δορυφόρος της Κίνας εντόπισε αντικείμενα στη θάλασσα [εικόνες]

Ενα νέο στοιχείο, που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό του εξαφανισμένου Boeing, προέκυψε από δορυφόρο της Κίνας.

Σύμφωνα με το Associated Press, σε εικόνες από το δορυφόρο φαίνονται αντικείμενα στο νότιο «διάδρομο» που θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει το αεροπλάνο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον ένα μεγάλο αντικείμενο, 22X13 μ., στη νότια περιοχή που γίνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Ηδη έχει δοθεί το σχετικό σήμα σε πλοία, προκειμένου να σπεύσουν στην περιοχή ώστε να εξετάσουν αν πράγματι πρόκειται για αντικείμενα που έχουν κάποια σχέση με τη μοιραία πτήση.

Σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, τα αντικείμενα εντοπίστηκαν περίπου 120 χλμ. νότια της περιοχής στην οποία μία άλλη δορυφορική εικόνα- πριν από δύο ημέρες- είχε δώσει επίσης ενδείξεις για πιθανά ευρήματα στο σημείο. Αεροπλάνα και πλοία «χτενίζουν» την περιοχή τα τελευταία 24ωρα, αλλά δεν έχουν εντοπίσει κάτι.

Η νέα δορυφορική εικόνα που σήμανε το συναγερμό

Για την πληροφορία ενημερώθηκε με σημείωμα ο υπουργός μεταφορών της Μαλαισίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Ο χάρτης της περιοχής που σπεύδουν τα πλοία

Πηγή: iefimerida.gr

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Pin It on Pinterest