“Κόλαση” στη Γάζα: Πέντε σφοδρές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές (vid)

Πέντε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε η ισραηλινή Αεροπορία τα ξημερώματα του Σαββάτου εναντίον στόχων της Χαμάς, ως αντιποινα για τις πέντε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο 48άωρο.
To ισραηλινό Κανάλι 2 αναφέρει ότι η ισραηλινή Αεροπορία “προχώρησε σε αντίποινα για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες από την Λωρίδα της Γάζας”. Καταστράφηκαν τέσσερις στόχοι εντός της πόλης της Γάζας και ένας παράκτιος νοτίως της πόλης. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 15000 λίβρες βομβών, και η κατατροφή των στρατοπέδων της Χαμάς θεωρείται ολοκληρωτική.
“Τα αντίποινα ήταν ακριβείας και βασισμένα σε πληροφόρηση” ειπε ο εκρπόσωπος της IDF συνταγματάχης Peter Lerner.”Είναι υποχρέωσή μας να αναζητήσουμε όσους θέλουν να μας επιτεθούν και να εξουδετερώσουμε την ικανότητά τους να προκαλούν κακό, όπως και να τους εντοπίζουμε οπουδήποτε και αν κρύβονται. Η τρομοκρατία της ρουκέτας είναι κάτι που το Ισραήλ δεν δέχεται.”
Παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας είπαν ότι χτυπήθηκαν ανηλεώς πέντε στόχοι στην Βόρεια και στην Νότια Γάζα, περιλαμβανομένου στρατοπέδων εκπαίδευσης για την “Ισλαμική Τζιχάντ” και τις “Ezzedine al-Qassam Brigades”, που αποτελούν την στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς. Το χτύπημα των Ισραηλινών ήταν ιδιαιτέρως σφοδρό, στέλνοντας μήνυμα στην Χαμάς ότι δεν θα υπάρξει πλέον καμμια ανοχή.
Μόλις το βράδι του Σαββάτου μια ρουκέτα “κατιούσα” έπεσε κοντά στην υπαιθρο της Άσκαλον χωρίς να προκαλέσει ζημιές.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό Στρατό, περίπου 131 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την Γάζα στο Ισραήλ, από τις οποίες οι 82 χτύπησαν το νότιο Ισραήλ, από τις αρχές Μαρτίου
Νωρίτερα την Πέμπτη είχαν εκτοξευθεί άλλες τέσσερις ρουκέτες μόλις έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε η απελευθέρωση 26 Παλαιστίνιων κρατουμένων. Και τότε η απάντηση των
Ισραηλινών ήταν άμεσα αμέσως σηκώθηκαν F-16 και επιθετικά ελικόπτερα Apache τα οποία έριξαν περισσότερους από 16 πυράυλους στην Λωρίδα της Γάζας.
Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν: Στρατόπεδα εκπαίδευση που ανήκαν στην Χαμάς, αγροτικές περιοχές, ένας αστυνομικός σταθμός, και ένα εργοστάσιο στην Jabaliya το οποίο προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest