“Ρόδος για τη Ζω 2015” ! Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές !

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πλατεία Ελευθερίας και Η ΡΟΔΟΣ έγραψε τη δική της ιστορία. Η πλατεία γέμισε με χιλιάδες συμμετέχοντες και εθελοντές που φορούσαν τα μπλε μπλουζάκια σε μια ημέρα προσφοράς, αλληλεγγύης και μνήμης.

H «Ρόδος για τη Ζωή» είναι αγώνας δρόμου και η μεγαλύτερη σε συμμετοχή φιλανθρωπική εκδήλωση του νησιού, που διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η Ρόδος για τη Ζωή» από το 2010 με απόλυτη επιτυχία.  Φέτος η εκδήλωση έκανε νέο ρεκόρ συμμετοχών με την πώληση περισσότερων από 8,500 μπλουζάκια.

Στόχος της φετινής εκδήλωσης ήταν να μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό  για την αγορά η αγορά ειδικού Υπερηχοτομογράφου προυπολογισμού 35,000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών έγκαιρης διάγνωσης Καρκίνου του Μαστού της Μονάδας Ψηφιακής Μαστογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.  Ο στόχος επετεύχθη με μεγάλη επιτυχία ! Τα τελευταία 5 έτη χάρη στις δωρεές ιατρικού εξοπλισμού της «Η Ρόδος για τη Ζωή» πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2,500 διαγνωστικές εξετάσεις/επεμβάσεις από τις οποίες διαγνώσθηκαν έγκαιρα και αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς 150 περιστατικά εμφάνισης καρκίνου

Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική για ακόμα μια φορά . Έτρεξαν και περπάτησαν για τους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν νωρίς, για όλους αυτούς που δεν πρόλαβαν να ζήσουν,  για εκείνους που παλεύουν με την άσχημη ασθένεια, για τα άτομα που μας έχουν ανάγκη, έτρεξαν ενάντια στην ασθένεια που μαστίζει την εποχή μας. Καταπολέμησαν με τον δικό τους τρόπο τον Καρκίνο. Έδωσαν με το δικό τους τρόπο το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα εδώ από τη Ρόδο.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Τέρης Χατζηιωάννου και Κώστας Σαμιωτάκης .

Το ραντεβού για την «Ρόδο για τη Ζωή» ανανεώθηκε για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου του  2016 και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε έτους !

Pin It on Pinterest