Η Τ.Ε Δωδεκανήσου ΚΚΕ για τη σημερινή τραγωδία με τους μετανάστες στη Ρόδο

Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι, όσο συνεχίζεται η εγκληματική πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, στις χώρες της Αν.  Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, που ευθύνονται για τους πολέμους και τη φτώχεια στις χώρες αυτές, χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι θα προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση αυτή, αψηφώντας τον κίνδυνο να πνιγούν στη θάλασσα της Μεσογείου.

Σ’ αυτήν την τραγική λίστα θανάτου χιλιάδων μεταναστών, έρχονται να προστεθούν οι τέσσερις άνθρωποι (ένα παιδί, ένας άνδρας και μία γυναίκα), που πνίγηκαν το πρωί σήμερα στο Καρακόνερο της Ρόδου, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη στεριά, αφού διαλύθηκε στα βράχια το σκάφος που τους μετέφερε και ένα άλλο παιδί που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο, αλλά  κατέληξε.

Η ανυπαρξία κατάλληλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας και στην περιοχή μας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του Λιμενικού και των κατοίκων των νησιών μας για βοήθεια στους μετανάστες, προσθέτει ένα ακόμα μαρτύριο στη ζωή αυτών των ανθρώπων, των οποίων η ταλαιπωρία συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κι αυτό το δράμα θα μεγαλώνει μέρα με την μέρα, όσο υπάρχει υποταγή της Ελλάδας στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν , που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα και σήμερα από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κρατώντας  εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι  στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν προορισμό άλλες χώρες. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούσε και η προηγούμενη των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δηλαδή προσήλωση στην πολιτική της ΕΕ, που όμως είναι η αιτία του προβλήματος.

Για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει κατάλληλους χώρους προσωρινής φιλοξενίας όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες. Τώρα χρειάζεται άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη με τις δηλώσεις της για συμμετοχή στις νέες επεμβάσεις που προετοιμάζονται με πρόσχημα τους “τζιχαντιστές”, που θα πολλαπλασιάσουν τα κύματα των προσφύγων.

Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξαν και σειρά τραγικών περιστατικών (Λαμπεντούζα κ.ά.).