Οι 3 τρόποι που η ζάχαρη «σκοτώνει» την ερωτική σας διάθεση!

Η ζάχαρη επηρεάζει σημαντικά την ερωτική διάθεση, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχολογική της εκδήλωση. Σωματικά, η επίδρασή της είναι ισχυρή στο ορμονικό σύστημα και από εκεί προέρχεται ο αντίκτυπος στη λίμπιντο.

Δείτε με ποιους 3 τρόπους που η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά την ερωτική διάθεση:

1.Η ζάχαρη καταστρέφει την τεστοστερόνη:

Η αντίσταση στην ινσουλίνη, αποτέλεσμα μιας διατροφής που περιέχει πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη κ.λπ.) εξαντλεί τα αποθέματα τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική λειτουργία πλήττονται όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλά.

2.Η ζάχαρη εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας:

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλούν απότομη αυξομείωση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι το αίσθημα κόπωσης. Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί επίσης στη μείωση των επιπέδων της ορεξίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει την ερωτική διάθεση και την εγρήγορση, με αποτέλεσμα την κούραση και την υπνηλία.

3.Η ζάχαρη προκαλεί στρες:

Η ζάχαρη προωθεί τις φλεγμονές στο σώμα κι έτσι συμβάλλει στη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση. Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης, ως αντίδραση στα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, οδηγούν σε αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, της επονομαζόμενης «ορμόνης του στρες». Εάν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι μονίμως αυξημένα, παρατηρείται αυξημένη φθορά στο μυϊκό σύστημα, μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στο σώμα και μειωμένη ερωτική διάθεση.

Pin It on Pinterest

Share This