Εντοπίστηκαν 12 παράνομοι μετανάστες και ο διακινητής τους στην Κάλυμνο

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δώδεκα (12) παράνομων μεταναστών και του 47χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην Κάλυμνο.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης στελέχη πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Καλολίμνου σκάφος το οποίο είχε προηγουμένως αποβιβάσει παράνομους μετανάστες με επιβαίνοντα τον ανωτέρω 47χρονο, να προσπαθεί να διαφύγει και το ακινητοποίησαν. Δεύτερο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο είχε μεταβεί στην περιοχή για παροχή συνδρομής επιβίβασε τους ανωτέρω παράνομους μετανάστες καθώς και τον 47χρονο διακινητή και τους μετέφερε στο λιμένα Καλύμνου.
Οι ανωτέρω, συνελήφθησαν, καθότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 47χρονος αναγνωρίστηκε από τους μετανάστες, ως ο υπεύθυνος για την παράνομη μεταφορά τους.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω σκάφος, χίλια εννιακόσια πενήντα (1,950 € ) Ευρώ, εβδομήντα (70) τούρκικές λίρες, διακόσια (200$) αμερικάνικα δολάρια καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα με μία (01) κάρτα SIMPLUS που βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω διακινητή.

Pin It on Pinterest