Με τον υφυπουργό Οικονομικών συναντήθηκε ο δήμαρχος. Συζήτησαν την ένταξη έργων στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα Γιουνκέρ και στο ΕΣΠΑ- ΥΜΕΠΕΡ


Με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αλέξη Χαρίτση συναντήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Βασιλική Ξεπαπαδάκη.

Ο Υφυπουργός ο οποίος είναι αρμόδιος για το ΕΣΠΑ βρίσκεται στη Ρόδο

με αφορμή το συνέδριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προοπτική των νησιών με δεδομένες τις αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του master plan του λιμανιού της Ακαντιάς το οποίο εκπονείται από την 4η Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά και για το έργο της εγκατάστασης ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας στο Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου το οποίο δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ παρότι το Λιμενικό Ταμείο έχει εκπονήσει πλήρη μελέτη, ύψους 3.500.000 ευρώ. Ο δήμαρχος που είχε θέσει το θέμα και κατά τη συνάντηση που είχε το προηγούμενο Σάββατο με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα ζήτησε από τον Υφυπουργό Οικονομικών την ένταξη των δύο έργων στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα Γιουνκέρ.

Επιπλέον ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη μελέτη που εκπονείται από το Υπουργείο Μεταφορών της νέας εισόδου της πόλης από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι η οποία θα αποσυμφορήσει τους άλλους οδικούς άξονες του νησιού.

Συζήτηση έγινε επιπλέον για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης στη Νότια Ρόδο, και στα Καλύμπια, αλλά και έργων αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικού) στο νησί.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε σε κονδύλια του Υπουργείου τα οποία αφορούν την αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και δεσμεύτηκε να εξετάσει την διάθεσή τους στις περιοχές αυτές ενώ δήλωσε ότι τόσο η ολοκλήρωση του Master plan της Ακαντιάς, όσο και το σύστημα ασφαλείας στο Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου είναι έργα ώριμα τα οποία μπορούν να ενταχθούν στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα Γιουνκέρ.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια