Βρετανικός τουρισμός: +1% οι κρατήσεις μετά το δημοψήφισμα – μεγάλη αύξηση στη Ρόδο


Aύξηση 1% σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται στις κρατήσεις διακοπών των Βρετανών τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της GfK, με παράλληλη αύξηση 5% στις κρατήσεις της σεζόν, διαψεύδοντας τις προβλέψεις περί κάμψης της ζήτησης για ταξίδια από τους Βρετανούς μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit.

Αύξηση δεν παρατηρήθηκε απλώς στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, αλλά και σε εκείνες που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο για χειμερινές διακοπές (+14%).

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 ήταν επίσης αυξημένες κατά 10% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, παρότι οι απόλυτοι αριθμοί είναι μικροί.

Η αύξηση των κρατήσεων συνοδεύτηκε από αυξήσεις στον εισερχόμενο και στον εσωτερικό τουρισμό στο Ην. Βασίλειο, η οποία αποδίδεται στην πτώση της λίρας. Η Tourism Alliance ανέφερε αύξηση 11% στα εσωτερικά ταξίδια στο Ην. Βασίλειο τον Ιούλιο και 18% στους ξένους επισκέπτες στη χώρα.

Προς το παρόν οι Βρετανοί φαίνονται ανεπηρέαστοι στην πρόθεση να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, παρά την ιστοτιμία δολαρίου με ευρώ να μην είναι πια ευνοϊκή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK, οι κρατήσεις οικογενειακών διακοπών τον Ιούλιο του 2016 παρουσίασαν αύξηση 14% σε σχέση με πέρυσι, με την ενδοχώρα της Ισπανίας, τα Κανάρια Νησιά, τις Βαλεαρίδες, την Κύπρο και τη Ρόδο να έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας επιβεβαίωσε την ίδια τάση και πριν το δημοψήφισμα, με τις αναχωρήσεις για διακοπές το 6μηνο έως τον Ιούνιο να εμφανίζονται αυξημένες κατά 5% και τις αναχωρήσεις το 12μηνο κατά 7%.

Πηγή : tornosnews.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια