Τσίπρας: Σας καλώ να πείτε «όχι» στον διχασμό – Video


Κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό να πει «όχι» στα τελεσίγραφα και στην εκστρατεία του φόβου, «όχι» και στον διχασμό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως τη Δευτέρα «όλοι και όλες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις».

Η ώρα της ευθύνης έφθασε, παρατήρησε και ζήτησε να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής. «Ας προσέλθουμε με ψυχραιμία βαρύνοντας τα επιχειρήματα και όχι τους αφορισμούς».

Κάνοντας αναφορά στην έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλη δικαίωση», που «επιβεβαιώνει το αυτονόητο ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο»

«Αυτή η θέση δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την πλευρά των δανειστών πέντε μήνες τώρα και έλειπε και από την πρόταση των δανειστών», συμπλήρωσε.

Η έκθεση δικαιώνει την επιλογή μας να μη δεχτούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το μείζον ζήτημα. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Επανέλαβε ακόμη ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή στην Ευρώπη αλλά αν υπό το κράτος εκβιασμών θα αποδεχτούμε τη συνέχιση μιας αδιέξοδης πολιτικής. «Αν θα αποδεχτούμε να κόψουμε και άλλο τις συντάξεις ώστε από το υστέρημα να ξεπληρώσουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».

«Ό,τι κι αν επιλέξουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να μας χωρίζει. Το όχι σε μία βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη, σημαίνει συνέχιση της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό. Σας καλώ να πείτε “όχι” στο διχασμό. “Όχι” σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το διχασμό. Σας καλώ με αποφασιστικότητα να αποφασίσετε για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Για μια όρθια και υπερήφανη Ελλάδα σε μια νέα Ευρώπη».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια