Φόβος και τρόμος οι τσιγγάνοι στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου – «Ξηλώνουν» το μνημείο


Σε μνημείο επαιτείας έχει μετατραπεί όλη η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου , αφού σε κάθε γωνιά και δρόμο υπάρχει ένας τσιγγάνος να ζητιανεύει .Άλλοτε μικρά μωρά υπνωτισμένα στην αγκαλιά της μητέρας τους , άλλοτε παιδιά με μικρά σκυλάκια , άλλοτε ως πλανόδιοι μουσικοί, οι Ρομά που κατακλύζουν το μνημείο κάθε καλοκαίρι , έχουν στήσει μια μαφιόζικη επιχείρηση πολλών χιλιάδων ευρώ.

Επιθέσεις και φθορές στο μνημείο

Καθημερινό φαινόμενο πλέον αποτελούν οι επιθέσεις μικρών Ρομά σε τουρίστες αλλά και πολίτες του νησιού εργαζόμενους στην Μ.Πόλη .

Συγκεκριμένα , καταγγελία έφθασε στο Rodosreport απο εργαζόμενους στην αρχαιολογική υπηρεσία για μικρο τσιγγάνο που ξήλωνε το βοτσαλωτό και πέταγε τα βότσαλα σε γκρουπ με τουρίστες που βρισκόταν για ξενάγηση στο μνημείο .

Καθημερινά όμως και οι ξεναγοί δυσκολευονται να κάνουν την δουλειά τους καθώς δέχονται επιθέσεις απο Ρομά. Οι μικροί Ρομά συνήθως επιβλέπονται απο απόσταση απο μεγαλύτερους συγγενείς,  οι οποίοι παρεμβαίνουν όχι για να τιμωρήσουν τα παιδιά τους αλλά για να τα υπερασπίσουν και πολλές φορές να επιτεθούν απο κοινού σε οποίον τους κάνει παρατήρηση .

Υπό στενό «μαρκάρισμα» βρίσκονται όμως καθημερινά και οι τουρίστες του νησιού απο τα τσιγγανόπουλα που προκειμένου να πάρουν λίγα κέρματα πιέζουν ασφυκτικά τους τουρίστες και τους ακολουθούν απο πίσω μέχρι να πάρουν λεφτά …

Οι αρχές…

Σε τηλεφωνική επικοινωνία πολίτη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μ.Πόλης κ. Κακούλη , για να καταγγείλει την συμπεριφορά αθίγγανου προς τουρίστες η απάντηση ήταν «και τι να κάνουμε εμείς»…

Η αστυνομία προχωρά περιστασιακά σε συλλήψεις Ρομά που επαιτούν, οι οποίοι μετά απο λίγες ώρες είναι πάλι ελεύθεροι και επιστρέφουν στα «πόστα» τους.

Ο καταυλισμός και τα πάρκα…

Σε ορμητήριο των επαιτών έχει μετατραπεί ο καταυλισμός των τσιγγάνων στην περιοχή Κορακόνερο , καθώς κάθε καλοκαίρι συγγενείς των Ρομά απο όλη την Ελλάδα έρχονται στη Ρόδο για να «δουλέψουν»…

Τα πάρκα του νησιού μετατρέπονται και αυτά σε τσιγγάνικο μαχαλά απο οικογένειες Ρομά που έρχονται στη Ρόδο .

Η δημοτική αρχή αδυνατεί να δώσει μια λύση , με αποτέλεσμα μια τρομερή αύξηση της παραστατικότητας σε όλο το νησί που φέρνει η μη διάλυση του καταυλισμού στο Κορακόνερο και ο μη έλεγχος των εισερχόμενων αθίγγανων σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές .

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια