Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Μπεν στην Κω: Θα σκάψουν και δεύτερο χωράφι


Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες στο χωράφι από το οποίο εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν το καλοκαίρι του 1991 αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να ρίχνει φως στο υπόθεση. 
Μέχρι και σήμερα όσα στοιχεία έχει συλλέξει το Βρετανικό κλιμάκιο δεν βοηθούν στις έρευνες καθώς τόσο τα οστά που βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα των ανασκαφών όσο και το κομμάτι υφάσματος που εντόπισαν οι αστυνομικοί του Νότιου Γιόρκσαιρ, έδειξαν πως δεν ανήκουν στο νήπιο.
Το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κω έφτασε 68χρονος Έντι Νίνταμ, ο παππούς του εξαφανισμένου εδώ και 25 χρόνια αγοριού, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες που πραγματοποιούνται στο νησί τις τελευταίες εννέα ημέρες, με την ελπίδα ότι θα δοθεί μία απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης.
«Μας έδωσε κάποιες πληροφορίες χθες ο παππούς τις οποίες εξετάζουμε και επικεντρωνόμαστε σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Οι έρευνες κάτω από το δωμάτιο που καταδεφίστηκε συνεχίζονται με πιο αργούς ρυθμούς καθώς γίνεται λεπτομερής έρευνα σε εκείνο το σημείο», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.
Παρά την αισιοδοξία των ερευνητών ο 68χρονος Έντι δείχνει να έχει χάσει τις ελπίδες τους καθώς σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την πορεία των ανασκαφών στο αγροτόσπιτο.
«Αν ήταν να είχαν βρει κάτι εδώ θα το είχαν βρει μέχρι τώρα», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ελληνικό νησί επιθεώρησε τα θεμέλια του κτιρίου και είπε ότι δεν ήταν τα ίδια με αυτά που είχε εξαφανιστεί ο Μπεν. «Προφανώς το οίκημα αντικαταστάθηκε από κάποιο άλλο».
Θα ξεκινήσουν οι ανασκαφές και στο δεύτερο χωράφι
Προεργασίες στο δεύτερο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας – κλειδί κάνει τις τελευταίες δύο ημέρες των Βρετανικό κλιμάκιο προκειμένου να ξεκινήσουν εκεί οι ανασκαφές.
Ήδη στο χωράφι που βρίσκεται το αγροτόσπιτο σκάβουν σήμερα για ένατη ημέρα χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.
Με δεδομένο ότι ο επικεφαλής των ερευνών είχε ξεκαθαρίσει ότι οι έρευνες θα έχουν διάρκεια 10 με 12 ημέρες, προκύπτει πως σιγά-σιγά οι αστυνομικοί θα σταματήσουν τις έρευνες στο πρώτο χωράφι και θα μεταφερθούν στο δεύτερο χώρο με την ελπίδα πως θα βρεθεί κάτι σημαντικό που θα ξετυλίξει επιτέλους το κουβάρι της υπόθεσης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια