Συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο για την Διάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών στη Ρόδο


Τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινο και τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργο Σακελλαρίου συνάντησε το μεσημέρι στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διημέρου 8 και 9 Σεπτεμβρίου ημερομηνίες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα της Μεσογείου, που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου και της αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου, έγινε αναλυτική επεξεργασία του προγράμματος και συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες ώστε η παραμονή στη Ρόδο των υπουργών εξωτερικών Ευρωπαϊκών και Αραβικών Χωρών να είναι αντάξια της παράδοσης που έχει η Ρόδος στη διοργάνωση ανάλογων γεγονότων, μεταξύ των οποίων ήταν η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 στο ξενοδοχείο των Ρόδων, και η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των αρχηγών κρατών του 1988.

Να τονιστεί ότι έως και σήμερα προστίθεται το ενδιαφέρον και άλλων υπουργών εξωτερικών στους 12 που αρχικά δήλωσαν συμμετοχή στη διάσκεψη, με τις χώρες να έχουν φτάσει τις 19 έως αυτή τη στιγμή. Το γεγονός αποδίδεται επιπλέον τόσο στη γοητεία που ασκεί η Ρόδος, όσο και στο ότι διαχρονικά έχει αφήσει το αποτύπωμά της στη διεθνή διπλωματία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και το πρόγραμμα των συνοδών των υπουργών εξωτερικών, κατά τις ώρες που εκείνοι θα μετέχουν στη Διάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Rhodes Pallas.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις και περιηγήσεις στην Μεσαιωνική Πόλη, τη Λίνδο και άλλα αξιοθέατα του νησιού.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στο μεγάλο διπλωματικό γεγονός δήλωσε ότι η Ρόδος βρίσκεται και πάλι στο διπλωματικό προσκήνιο του κόσμου και εστίασε στο μεγάλο ενδιαφέρον των υπουργών εξωτερικών να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη που πραγματοποιείται στο νησί μας, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα της Ρόδου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια