Προχωρά η Προγραμματική Σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Συνάντηση του Δημάρχου με τον Aντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη


Με τον Aντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη συναντήθηκε το πρωί (Παρασκευή) στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί του θέματα αρμοδιότητάς του.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η συμφωνία για τη σύναψη τριμερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- Δήμου Ρόδου- και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, θέμα για το οποίο υπάρχει εισήγηση και θα συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην σύμβαση που θα επιτρέψει τη λειτουργία της εταιρείας για 5 μήνες, ο Δήμος Ρόδου θα συμμετάσχει με το μηχανολογικό εξοπλισμό του παραχωρώντας τη χρήση των οχημάτων. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους τις δράσεις και η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα αναλάβει την εκτέλεση των δράσεων της προγραμματικής σύμβασης και τη λειτουργία των οχημάτων.

Κατά τη συνάντηση Δήμαρχος Ρόδου και Αντιπεριφερειάρχης συζήτησαν επιπλέον γενικότερα θέματα πρωτογενούς τομέα μεταξύ των οποίων την ολοκλήρωση μελετών για την βελτίωση των εγκαταστάσεων της λαϊκής αγοράς, αλλά και τη διαμόρφωση και χωροθέτηση και ιχθυαγοράς για την εύρυθμη λειτουργία της προς εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε επίσης για τη λειτουργία των σφαγείων του Έμπωνα. Ειδικότερα δρομολογούνται εργασίες βελτίωσης και συντήρησης των εγκαταστάσεών τους προκειμένου να προχωρήσει η αδειοδότησή τους για μόνιμη λειτουργία.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια