Η Ρωσία στέλνει άλλα 10-12 Su-34 στη Συρία μετά την κατάρριψη του Su-24


Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει επιπλέον 10 με 12 μαχητικά αεροσκάφη πιθανόν Su-34 στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία για να ενισχύσει την κάλυψή της, όπως αναφέρει ρωσική εφημερίδα που επικαλείται στρατιωτική πηγή. 

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται- θα καλύπτονται από τούδε και στο εξής από μαχητικά, καταδιωκτικά αεροσκάφη.

«Πλέον κάθε ένα από τα 24 ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύεται επιτακτικώς από ένα μαχητικό αεροσκάφος», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στη ρωσική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό το ρωσικό γενικό επιτελείο θα ενισχύσει με 10-12 καταδιωκτικά αεροσκάφη τη βάση της στη Συρία.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ρωσικού τζετ, λέγοντας ότι ενήργησε απλώς για να υπερασπισθεί τη δική της ασφάλεια και τα δικαιώματά της επί των συνόρων της.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματικό συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εβλήθη όταν βρισκόταν εντός του τουρκικού εναερίου χώρου και κατέπεσε σε συριακό έδαφος, αν και συντρίμμια του έπεσαν στην Τουρκία και τραυμάτισαν δύο Τούρκους πολίτες.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble