Σε εξέλιξη πρόγραμμα ανέγερσης στρατιωτικών κατοικιών σε Κάλυμνο και Μεγίστη


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα εκτενές πρόγραμμα κατασκευής στρατιωτικών οικημάτων σε επιλεγμένα σημεία του ελλαδικού χώρου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του προσωπικού του στρατού ξηράς.

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αναγνωρίζοντας τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, το οποίο εκτελεί στο ακέραιο την αποστολή του και ταυτόχρονα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, θεωρεί υποχρέωση τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των στελεχών και των οικογενειών τους. Για το λόγο αυτό και θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται και να επιζητεί λύσεις στις ανάγκες και τα προβλήματα μέσα στο πλαίσιο των υπαρχουσών δυνατοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή του ΓΕΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστικού προγράμματος στρατιωτικών οικημάτων (ΚΑΠΣΟ), όπως ονομάζεται, που δημοσιοποίησε το ΓΕΣ, από την αρχή του 2016 έχουν ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους τα εξής οικήματα:

-Στην Ξάνθη, 12 διαμερίσματα στο στρατόπεδο «Στεφανίδη».

-Στη Νέα Σάντα Κιλκίς, 3 διαμερίσματα.

-Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατασκευή 12 διαμερισμάτων στη σχολή Μηχανικού, στο Λουτράκι.

Επίσης, εντός του Ιουλίου αναμένονται:

-Στη Θεσσαλονίκη, η ολοκλήρωση 8 διαμερισμάτων στο στρατόπεδο «Νταλίπη».

-Στην Ορεστιάδα, η ολοκλήρωση 12 διαμερισμάτων στο στρατόπεδο «Παπαναστασίου».

-Στο Καστελλόριζο, η ολοκλήρωση 17 οικίσκων.

-Στο Λουτράκι, η ολοκλήρωση 2 διαμερισμάτων, με τη χρήση προκατασκευασμένων στοιχείων στη σχολή Μηχανικού.

-Στη Λήμνο, η ολοκλήρωση 3 διαμερισμάτων στο στρατόπεδο «Δημητριάδη».

Στα τέλη Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την κατασκευή 13 διαμερισμάτων στοΔιδυμότειχο

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένονται:

-Στη Χίο, η ολοκλήρωση 3 διαμερισμάτων στο στρατόπεδο «Αργέντη».

-Στην Αλεξανδρούπολη, η παράδοση 26 διαμερισμάτων στο στρατόπεδο «Πατσουκά».

Όσον αφορά:

-Στο Σουφλί, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής και επίκειται η έναρξη εργασιών για την κατασκευή 12 διαμερισμάτων.

-Στην Ορεστιάδα βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσυμβατικές διαδικασίες για την κατασκευή 12 διαμερισμάτων για τα οποία εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότησή τους.

-Στην Κάλυμνο, ολοκληρώθηκε η μελέτη 8 διαμερισμάτων για τα οποία έχει ζητηθεί από το υπουργείο η κατά προτεραιότητα χρηματοδότησή τους.

-Στο Καστελόριζο θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, η εκπόνηση μελέτης κατασκευής 12 επιπλέον διαμερισμάτων, με στόχο την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεως και έναρξη εργασιών από τις αρχές του 2017.

Τέλος, με την αξιοποίηση λοιπών χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανακατασκευή υφισταμένων ανενεργών κτιρίων:

-Δύο στη Θεσσαλονίκη, για τη δημιουργία-απόδοση 29 διαμερισμάτων, ενώ εξασφαλίσθηκε παράλληλα η επιπλέον χρηματοδότηση κατασκευής 8 νέων διαμερισμάτων.

-Δύο στη Λήμνο, για τη δημιουργία-απόδοση 8 διαμερισμάτων.

Το πρόγραμμα συντονίζεται, παρακολουθείται και ελέγχεται από τη Διεύθυνση Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΓΕΣ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble