Θα μου επιτρέψετε να σας…. Τρομοκρατήσω και εγώ – Γράφει ο Σπύρος Σπυρόπουλος

Σκέψεις-απόψεις
Επειδή τον τελευταίο καιρό δεν γίνεται τίποτα άλλο από το να τρομοκρατούν τους Έλληνες πολίτες με την καταστροφολογία και τον πεσιμισμό προκειμένου να επηρεάσουν την ψήφο τους
Απευθυνόμενος σε όλους αυτούς «Ευρωπαίους εταίρους και…. oικείους»
Θα μου επιτρέψετε να σας…. Τρομοκρατήσω και εγώ .
Ο Έλληνας φορολογούμενος ήδη έχει σταματήσει να πληρώνει φόρους αλλά όχι από επιλογή από ανάγκη . Δεν έχει να πληρώσει και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχει να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες τις δικές του και της οικογενείας του . Η αδυναμία πληρωμής φόρων ενός κράτους είναι πιστωτικό γεγονός και λέγεται εσωτερική στάση πληρωμών  στην οποία  ΕΣΕΙΣ και η πολιτική σας  μας έχετε οδηγήσει .
Να σας τρομοκρατήσω ακόμα περισσότερο ?
Αυτό « κύριοι της Ευρώπης αλλά και οικείοι»  θα έχει σαν αποτέλεσμα αναγκαστικά την αδυναμία πληρωμής του εξωτερικού χρέους και την κατάρρευση της χώρας με συνέπεια να ζητήσουμε νέα βοήθεια και νέα δάνεια  από εσάς με νέα μνημόνια για εμάς  .
Κύριοι της Ευρώπης και οικείοι
εάν δεν αλλάξετε πλεύση και δεν δείτε ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα που λέγεται ελληνικό χρέος είναι ένα νέο σχέδιο Marshall και παράλληλα μια αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και ΟΧΙ των τραπεζών θα οδηγηθούμε αυτή τη φορά με μαθηματική ακρίβεια και εσείς και εμείς σε πολύ δύσκολες καταστάσεις .
Καμία χώρα με χρέος άνω του 120% του ΑΕΠ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος αυτό . Το δικό μας σήμερα είναι στο  174.10 % του ΑΕΠ  στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σύμφωνα με τη Eurostat .Μόνο  ένα ουσιαστικά γενναίο κούρεμα του χρέους θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να δούμε επιτέλους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. ( κατά τους οικονομολόγους απαιτείται ρυθμός ανάπτυξης άνω του 6% ) για να μπορέσουμε επιτέλους να αποπληρώσουμε κεφάλαιο και να μην πετάμε τις θυσίες του ελληνικού λαού σε πηγάδι χωρίς πάτο . Την περίοδο 2010-2011,  τρόικα και ελληνικό κατεστημένο επέμεναν ότι το χρέος δεν θα κουρευόταν και χαρακτήριζαν εθνοπροδότες όσους επεμέναν ότι θα κουρευόταν.

Το 2012 αναγκάστηκαν να προβούν σε διπλό κούρεμα (PSI και «επαναγορά χρέους») για το οποίο μάλιστα ακόμα πανηγυρίζουν. Επειδή όμως είχαν καθυστερήσει, το κούρεμα εκείνο, αν και μεγάλο, δεν ήταν αρκετό. Το αποτέλεσμα ήταν το μοναδικό στην ιστορία φαινόμενο μια χώρα να έχει χρεοκοπήσει επίσημα, να έχει κουρευτεί το χρέος της και  το εναπομείναν χρέος να παραμένει μη βιώσιμο.
Κατά την άποψη μου,
κανένα κράτος υπερχρεωμένο δεν έχει την δυνατότητα εκ των πραγμάτων να πληρώνει το κεφάλαιο του χρέους του παρά μόνο τόκους .  Κεφάλαιο μπορεί να ξεκινήσει να εξοφλεί μόνο με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 6%. Την άποψη μου ενισχύουν άρθρα  πολλών εφημερίδων ανάμεσα τους και της Γερμανικής Frankfurter Alegmeine  Zeitung
ttp://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/540759/faz-sta-40-dis-eyro-to-kostos-endexomenoy-koyrematos-toy-ellinikoy-xreoys
Όσοι γνωρίζουν από αγορές γνωρίζουν καλά ότι όταν κάποιος αποδεδειγμένα δεν έχει να πληρώσει τότε ο δανειστής υποχρεούται σε κούρεμα και διακανονισμό του χρέους . Σκοπός του δανειστή δεν μπορεί να είναι το πνίξιμο του οφειλέτη γιατί απλά ο οφειλέτης θα πεθάνει οικονομικά  και θα χάσει τα χρήματα του . Επίσης ο δανειστής αμείβεται με ένα επιτόκιο δανεισμού για το ρίσκο που παίρνει για να δανείσει τα χρήματα του . Ένα ρίσκο που δεν υπάρχει σήμερα αφού «οι οικείοι» σκοτώνουν έναν λαό προκειμένου να το μηδενίσουν. Βέβαια το κούρεμα από μόνο του δεν αποτελεί πανάκεια . Χρειάζονται όπως προανέφερα και διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία .
1) Αναδιαρθρώσεις οικονομίας με κίνητρα στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό .  Επανεξέταση και περιορισμό του all inclusive .  2) Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ( ακόμα και υποθήκευση της για να δημιουργήσω μια νέα τράπεζα επενδύσεων ) 3) Αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με ιδιωτικοποιήσεις μόνο σε μη φυσικά μονοπωλιακές υποδομές  η υποδομές στρατηγικής σημασίας για τη χώρα  4) Εξυγίανση δημόσιου τομέα με μετατάξεις προσωπικού όχι απολύσεις ώστε να το καταστήσω πιο παραγωγικό  5) Διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων και κατοχικών δανείων  6) Λογιστικός έλεγχος του χρέους  7) Κατάργηση Τειρεσία και αναχρηματοδότηση των επιχειρήσεων με νέα δάνεια χαμηλότοκα ( πήραν 260 δισ οι τράπεζες με σκοπό να τα διοχετεύσουν στην αγορά και δεν το έπραξαν )  8) καταπολέμηση φοροδιαφυγής ( οι λίστες τύπου Λανγκαρντ κρυφτήκαν γιατί άραγε ??)  9) Απορρόφηση ΕΣΠΑ  10) Ανακήρυξη ΑΟΖ και προσέλκυση επενδύσεων για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων αερίου η πετρελαίου  11) Κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών έλεγχος του πόθεν έσχες όλων όσων κυβέρνησαν από το 1974 έως σήμερα και άμεση δέσμευση περιουσίας  των επιόρκων  12) Δέσμευση περιουσίας μεγαλοφειλετών και συμψηφισμός χρεών τους  13) Επαναπατρισμός κεφαλαίων.
Ανήκω στην γενιά που της οποίας την ψήφο έχουν υφαρπάξει  πολλές φορές με ψεύτικες υποσχέσεις , για αυτό είμαι επιφυλακτικός . Όμως δεν βάζω στην ίδια ζυγαριά αυτούς που αποδεδειγμένα απέτυχαν με αυτούς που μάλλον και πιθανόν θα αποτύχουν . Νομίζω η στροφή στην  πολιτική επιβάλλεται να γίνει στη χώρα μου με συγκεκριμένο σχέδιο και σκοπό .
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΣΠΥΡΟΣ
ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Τ.Ε ΡΟΔΟΥ

Pin It on Pinterest