«Ροδίτικες συνθέσεις» του Αιμίλιου Γάσπαρη : 31 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου 2016 Κατάλυμα της Γαλλίας – οδός Ιπποτών


Εγκαίνια: Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 20.00

Μια σειρά έργων στα οποία αποτυπώνεται η πολύ προσωπική προσέγγιση του καλλιτέχνη για το νησί και την πόλη της Ρόδου θα παρουσιάσει στο Κατάλυμα της Γαλλίας ο Αιμίλιος Γάσπαρης. Το τοπίο, οι ορίζοντες και τα βουνά, τα κτίσματα της παλιάς πόλης με την ιδιαίτερη χάρη, αλλά και μια σειρά σχέδια με στρατιώτες αποτελούν μια ενότητα στην οποία είναι ευδιάκριτο από τη μια η ομορφιά και από την άλλη η επίμονη και διαρκής επίδραση του χώρου μια ολόκληρη ζωή. Η Ρόδος γίνεται έτσι η αφορμή μιας δημιουργίας που, με την απλότητα της έκφρασης, την καθαρότητα των γραμμών και την ποιητική προοπτική, στα έργα αυτά αποκτά μια εξαιρετική και ευδιάκριτη υπόσταση.

Η έκθεση γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Προξενείου της Γαλλίας και τους Συλλόγους των Κρητών «ο Ψηλορείτης» και των Ποντίων «ο Διγενής»

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο Αιμίλιος Γάσπαρης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1955. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη Νεοελληνική Φιλολογία. Ασχολείται με την ποίηση και έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές:1. «Βάδισμα στην Ευθεία», εκδόσεις Πλέθρον, Αθήνα 1986 και 2. «Ποιήματα», Ρέθυμνο 2002. Το 2015 εκδόθηκε το λεύκωμα-συλλογή λαογραφικών στοιχείων «Ατσιπόπουλο-Άνθρωποι και Τόπος», εκδόσεις Ινφογνώμων. Ασχολείται με τη ζωγραφική και έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις.

prosklisi1

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

17 Shares
Share17
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble