Ελλείψεις προσωπικού στα ΕΛΤΑ του νομού Δωδεκανήσου


Μετά από συνάντηση με το ΔΣ  των ΕΛΤΑ , οι κκ  Ζαννετιδης και Μπάρδος, απευθύνουν επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Αξιότιμοι κύριε Υπουργέ,

Τα τελευταία χρόνια στα Ταχυδρομικά Καταστήματα του νομού Δωδεκανήσου έχουν συνταξιοδοτηθεί περισσότερα από εξήντα άτομα . Μέρος αυτών των ελλείψεων τα ΕΛΤΑ τις κάλυπταν με προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ και ΑΣΕΠ. Και ενώ η τουριστική περίοδος στα νησιά μας έχει αρχίσει, αντί να υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, με μια αιφνιδιαστική απόφαση, την Μεγάλη Πέμπτη για να μην υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης,  η νέα Διοίκηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 14 ατόμων. Με αυτή την απόφαση τα μονοπρόσωπα Γραφεία στους Λειψούς και Αγαθονήσι έκλεισαν. Δεν τίθεται θέμα μείωσης κόστους αλλά πολλαπλασιασμού αυτού αφού η απόσπαση μιας εβδομάδας ενός υπαλλήλου υπερβαίνει το μηνιαίο κόστος του υπαλλήλου με σύμβαση έργου. Επίσης μια δεύτερη παράμετρος είναι η υπολειτουργία του Γραφείου από το οποίο αποσπάται ο υπάλληλος.

Με την απόφαση αυτή διαλύονται Γραφεία όπως της Καλύμνου από το οποίο σταμάτησαν 4 άτομα και άλλα υπολειτουργούν ( Παραδείσι, Καλυθιές Αντιμάχεια, Κ.Κατ.Κω ).

Επίσης, η καθυστέρηση της προκήρυξης για την  αντικατάσταση άλλων 15 συμβασιούχων που λήγουν τον επόμενο μήνα αποδυναμώνει τα γραφεία και λόγω τουριστικής περιόδου και αδειών (Λίνδος, Κέφαλος, Νίσυρος, Έμπωνα, Ιαλυσός, Κ. Κατ. Ρόδου, Ρόδος 2, Αφάντου , Αρχάγγελος, Γεννάδι, Μ. Δ. Ρόδου, Λέρος Πάτμος, Κάσος, Μεγίστη) αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα και ταλαιπωρία σε συναλλασσόμενους,  ντόπιους και τουρίστες, σε όλα τα Γραφεία  στη Δωδεκάνησο. 

Για την ικανοποιητική λειτουργία των Γραφείων χρειάζονται τουλάχιστον 35 προσλήψεις εποχικού προσωπικού.  Αναμένουμε άμεσα τη στήριξη σας σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα του νομού μας.

Η λύση που προτείνουμε είναι ανανέωση των 14 συμβάσεων μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, και έως ότου βγει η νέα προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ να μετατραπούν και οι άλλες 15 συμβάσεις συν έξι επιπλέον σε συμβάσεις μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ.

Με εκτίμηση.

Ο Ο

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ ΜΠΑΡΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια