Πιθανότητα μικρής επιμήκυνσης της σαιζόν – Συναντήθηκαν οι ξενοδόχοι της Ρόδου


Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, διοργάνωσε με επιτυχία την 5η καλοκαιρινή συνάντηση του στο Ξενοδοχείο Olympic Palace στην Ιξιά την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 21 το βράδυ.

Η συνάντηση η οποία είχε μεγάλη προσέλευση μελών, άρχισε με ενημέρωση για θέματα εξέλιξης της τουριστικής σαιζόν από τον Πρόεδρο, κ. Ματσίγκο και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των πωλήσεων για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου.

Τονίστηκε για ακόμη μία φορά ότι παρά την αύξηση των αφίξεων, λόγω του αποκλεισμού της Τυνησίας – Τουρκίας – Αιγύπτου, τα έσοδα είναι μειωμένα, καθώς οι τουρίστες είναι χαμηλού οικονομικού επιπέδου και αντίστοιχα αυξήθηκε το All Inclusive.

Επί πρόσθετα έχουν μειωθεί τα καθαρά έσοδα λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και της φορολογίας. Έγινε αναφορά στην ευκαιρία που υπάρχει φέτος για μία έστω και μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς υπάρχουν αρκετοί Tour Operators που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα τους την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα προγραμματισμού των τουριστικών εκθέσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα και ο Πρόεδρος υπεσχέθη να έχει εντός των ημερών κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς ώστε να έχουμε άμεσα ενημέρωση επί του θέματος.

Τέλος συζητήθηκαν οι πρώτες δράσεις του Συλλόγου για το διάστημα του χειμώνα που περιλαμβάνουν συμμετοχή στην έκθεση Expohotel τον Νοέμβριο, με παράλληλη παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου της ΠΟΔΙΞ, εκπαιδευτικό σεμινάριο στις αρχές Δεκεμβρίου καθώς και διοργάνωση ολιγοήμερης εκδρομής στην Κύπρο.

Στην επόμενη προγραμματισμένη ολομέλεια στις 20/09 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα τις πρώτες βοήθειες. Στόχος είναι να γίνει η αρχική προετοιμασία για εκπαίδευση όλων των στελεχών των ξενοδοχείων κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Γεώργιος Ματσίγκος Τίνα Ξάνθη

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια