Αρνήθηκε ο παπάς να τελέσει την κηδεία και το μνημόσυνο αυτόχειρα σε χωριό της Ρόδου


H νέα οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε το νησί της Ρόδου συνεχίζει να παρατείνει την οδύνη και τον πόνο των συγγενών του αυτόχειρα νέου σε χωριό της δυτικής πλευράς της ρόδου.

Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο rodosreport από την οικογένεια του νέου που έδωσε τέλος στη ζωή του, ο ιερέας του χωριού αρνήθηκε να τελέσει την νεκρώσιμο ακολουθία προκαλώντας έτσι μεγαλύτερη αναστάτωση στην οικογένεια.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στη Μητρόπολη Ρόδου , με παρέμβαση της οποίας την κηδεία τέλεσε άλλος ιερέας που μετέβη στο χωριό για τον συγκεκριμένο λόγο. Η οικογένεια δεν έδωσε συνέχεια και πενθεί για την απώλεια της.  Ο Ιερέας της ενορίας τρεις μέρες μετά τέλεσε το τρισάγιο αλλά αρνήθηκε εκ νέου να τελέσει το εννιαήμερο μνημόσυνο του εκλιπόντος που είναι την επόμενη Παρασκευή.

Η οικογένεια μέσα στην οδύνη της πλέον γεμάτη αγανάκτηση απευθύνθηκε εκ νέου στη μητρόπολη για τη συμπεριφορά του ιερέα ωστόσο εφόσον δεν εισακούστηκαν, η οικογένεια επέλεξε να καταγγείλει το γεγονός δημόσια.

Αναρωτιούνται οι συγγενείς ποιος μπορεί από μόνος του να μην διαβάζει τον νεκρό όταν μάλιστα η Μητρόπολη της Ρόδου το επιτρέπει. Σε παρόμοια περιστατικά πάντα διαβάζεται ο νεκρός και η εκκλησία δεν το  αρνείται στην τοπική μας κοινωνία.

 Η μητρόπολη έστειλε άλλον ιερέα να τελέσει την κηδεία ωστόσο το χωριό ήδη έχει θορυβηθεί, καθώς δε δίνεται τέλος στη νέα τραγωδία που συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία του χωριού , δίνοντας συνέχεια στον πόνο της οικογένειας.

Πιθανότατα το μνημόσυνο να το τελέσει άλλος ιερέας αλλά η θέση της εκκλησία στο συγκεκριμένο Ζήτημα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα τα τελευταία χρόνια.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

71 Shares
Share71
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble