Μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στη Ρόδο – Συγκέντρωση ειδών ανάγκης


«Μαμά να ξέρεις ότι σ” αγαπώ».

Το συγκινητικό αυτό μήνυμα βρέθηκε γραμμένο επάνω σε ένα από τα σωσίβια που χρησιμοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες για να περάσουν διαμέσου της Μεσογείου στην Ευρώπη. Κάθε σωσίβιο φέρει το βάρος της διάσωσης των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του πολέμου και αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Κουβαλάει ωστόσο και μια σύντομη ανθρώπινη ιστορία. Ευχές και προσευχές των προσφύγων για ένα ασφαλές ταξίδι ή τα τηλέφωνα συγγενών και φίλων μαζί με ένα μήνυμα για να ενημερωθούν σε περίπτωση που ο άνθρωπος που φοράει το σωσίβιο δεν καταφέρει να φτάσει ζωντανός.
Εκατοντάδες πρόσφυγες μέσα σε φουσκωτά και ξύλινες βάρκες, άλλοι καταφέρνουν να διασωθούν μέχρι την επόμενη περιπέτειά τους για μια ασφαλέστερη γη, άλλοι πνίγονται στα νερά της Μεσογείου.

Εικόνες φρίκης και ανείπωτης τραγωδίας που αναδεικνύουν τις τραγικές επιπτώσεις των επεμβάσεων και των πολέμων, στη Συρία, το Ιράκ, σε άλλα μέρη του κόσμου, που αναγκάζουν τους ανθρώπους να φεύγουν από τους τόπους τους. Η «Ευρώπη- Φρούριο», τα τείχη στα σύνορα, τα συρματοπλέγματα, οι επιχειρήσεις «απώθησης» δεν σταματούν τις ροές των προσφύγων, παρά μόνο κάνουν πιο επικίνδυνη και συχνά θανατηφόρα την προσπάθεια επιβίωσής τους.

Όχι άλλα υποκριτικά δάκρυα συγκίνησης για τα νεκρά παιδιά στις ακτές του Αιγαίου. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ριζικά διαφορετική ευρωπαϊκή πολιτική που να έχει ως αφετηρία την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Το ίδιο δείχνουμε και εμείς, όλοι μαζί, μια αγκαλιά, μια γροθιά, στηρίζουμε και ενισχύουμε.
Στο χώρο της συναυλίας εθελοντές και εθελόντριες θα συγκεντρώνουν την οικονομική σας ενίσχυση ή/και τα απαραίτητα είδη για την ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες που προσωρινά μένουν στα παλιά Σφαγεία της Ρόδου.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε:
Τρόφιμα μακράς διαρκείας: φρυγανιές, μπισκότα, νερό, γάλα εβαπορέ, χυμοί
Βρεφικά είδη: βρεφικό γάλα, μπιμπερό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες
Καπέλα-Αθλητικά παπούτσια, σάκοι ταξιδίου.
Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
Υγειονομικό υλικό: γάζες, επιδέσμους, φυσιολογικούς ορούς, αντιϊσταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, σπρέι για τραύματα.

Βοηθάμε όλοι, να ξεπεράσουμε αυτήν τη παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, όπως μπορεί ο καθένας.

12038957_10207362442440829_1049521301919163323_o

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble