Παρουσίαση project για το Μουσείο αφιερωμένο στον Κολοσσό


Έξι επαγγελματικοί φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του project με θέμα «Άγαλμα- μουσείο αφιερωμένο στον Κολοσσό της Ρόδου».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:00.

Τον 3ο αιώνα π.Χ. στο νησί της Ρόδου ανεγέρθηκε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ο Κολοσσός της Ρόδου. Το άγαλμα αυτό συμβόλιζε την ελευθερία και ανεξαρτησία των Ροδίων και ήταν αφιερωμένο στον προστάτη του νησιού, τον θεό Ήλιο.

Η ιδέα της κατασκευής ενός αγάλματος-μουσείου αφιερωμένο στον Κολοσσό άρχισε να διαμορφώνεται τα τελευταία 50 χρόνια. Πιστεύουμε πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί μιας τέτοιας εμβέλειας έργο που θα αναδείξει την ιστορία του τόπου μας και θα ξαναβάλει τη Ρόδο στον παγκόσμιο χάρτη.

Το κτίριο αυτό θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της Ρόδου αλλά και ολόκληρης της χώρας. Η χρηματοδότησή του δεν θα επιβαρύνει το ρόδιο πολίτη αλλά μπορεί να γίνει αποκλειστικά και μόνο από ιδιωτικά κεφάλαια. Μια επένδυση αυτής της κλίμακας θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο (12μηνο τουρισμό) προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες, εκτινάσσοντας έτσι την οικονομία του νησιού.

Γι’ αυτό λέμε ΝΑΙ στην κατασκευή ενός σύγχρονου αγάλματος-μουσείου αφιερωμένο στον Κολοσσό!

Υπογράφουμε όλοι για να υλοποιηθεί το όνειρο!

Ομοσπονδία Ενοικ/νων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδ/σου
Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδ/σου
Σωματείο Εστιατόρων Ν. Δωδ/σου
Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου
Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια