Τώρα : 21 μετανάστες εξαντλημένοι περίμεναν βοήθεια 2 μέρες σε απόμακρη παραλία


Δυο ναυαγοσώστες απο το Πλημμύρι της Ρόδου εντόπισαν τυχαία 21 μετανάστες εξαθλιωμένους σε απομακρυσμένη παραλία πριν τη Κατταβιά.

Οι δυο ναυαγοσώστες πήγαιναν για κολύμπι στην παράλια του Μαύρου Κάβου όταν είδαν απο μακριά ανθρώπους να καλούν σε βοήθεια , σταμάτησαν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και τους πλησίασαν. Συνολικά ήταν 21 μετανάστες ανάμεσα τους 5 μικρά παιδιά εκ των οποίων το ένα χτυπημένο στο χέρι .

Όλοι ήταν εξαθλιωμένοι απο το ταξίδι για τη Ρόδο και ήταν εκεί στην παραλία χωρίς τροφή για δυο μέρες , ενώ για νερό έπιναν απο ένα μπουκάλι 4λιτρο με νερό αυτοκινήτου…

Σύμφωνα με τα παιδιά που τους εντόπισαν αν δεν τους είχαν βρει, πολύ πιθανό κάποιοι να μην άντεχαν άλλη μέρα .Οι μετανάστες , σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων που τους εντόπισαν, δεν γνώριζαν σε ποιο νησί είναι.

Οι δυο ναυαγοσώστες τους έδωσαν 6 μπουκαλάκια νερό που είχαν μαζί και 1 σάντουιτς που είχαν και ειδοποίησαν το λιμεναρχείο .

Την ίδια ώρα ένα τζιπ της αστυνομίας γυρνούσε απο τα βουνά τις Κατταβιάς το οποίο κυνηγούσε δυο διακινητές οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν σε δύσβατες περιοχές . Το τζιπ της αστυνομίας και το περιπολικό με υπόδειξη των ανθρώπων που τους εντόπισαν έφτασαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τους μετανάστες .

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια