Μαθήματα στα προσφυγόπουλα εντός του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας


Το χώρο του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της οδού Αυστραλίας, επισκέφτηκε σήμερα (Πέμπτη) ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και εξέτασε μεταξύ άλλων τη δυνατότητα, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, της δημιουργίας αίθουσας διδασκαλίας για τα μικρά παιδιά.

Για τις ανάγκες της αίθουσας θα διαμορφωθεί ο χώρος της αποθήκης του Κέντρου ενώ θα κληθούν να διδάξουν στα παιδιά ευαισθητοποιημένοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη δημιουργία τάξεων υποδοχής για παιδιά προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε ότι στη Ρόδο η τάξη αυτή θα δημιουργηθεί εντός του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας.

Αυτήν τη στιγμή στο Κέντρο φιλοξενούνται 16 παιδιά, ηλικίας από έξι έως 12 ετών και ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι εκτός της στέγης και της τροφής θα πρέπει να λάβουν βασικά εφόδια ώστε να απασχολούνται δημιουργικά και να ανταποκριθούν κατά το δυνατόν, στο θέμα της εκμάθησης των ελληνικών και της ξένης γλώσσας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble