Ξεκινάει η πραγματοποίηση πτήσεων στο αεροδρόμιο Ρόδου – Περιορίστηκε ο διάδρομος


Κλιμάκιο από την Αθήνα θα μεταβή  στη Ρόδο 

Ανακοίνωση της ΥΠΑ για το νέο ρήγμα που δημιουργήθηκε σήμερα στον αεροδιάδρομο στο ίδιο σημείο που υπήρχε το πρόβλημα και την προσωρινή διακοπή πτήσεων:

«Με προσωρινή τροποποίηση του προγράμματος εξυπηρέτησης των πτήσεων από και προς τη Ρόδο λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι το αεροδρόμιο «Διαγόρας», καθώς δημιουργήθηκε τεχνική βλάβη λόγω της κακοκαιρίας στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών στο ίδιο ακριβώς σημείο που είχε γίνει η ζημιά από την ισχυρή βροχόπτωση το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2015.

Προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του αεροδρόμιου αποφασίστηκε να μειωθεί το μήκος του διαδρόμου. Ο διάδρομος θα περιοριστεί στα 1800 μέτρα. Θα μετακινηθεί το σημείο του κατωφλίου, δηλαδή η αρχή του διαδρόμου που υπάρχει το πρόβλημα για να μπορούν τα αεροπλάνα με ασφάλεια να από-προσγειώνονται.

Από την ΥΠΑ βγήκε notam και εκτιμάται ότι για το επόμενο 24ωρο θα επηρεαστούν μόνο πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ορισμένων τύπων αεροσκαφών που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Καθ’ οδόν είναι ειδικό τεχνικό κλιμάκιο μηχανικών της Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να επιδιορθωθεί η τεχνική βλάβη.»

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble