«Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία αποτελεί ένα νέο οριζόντιο φόρο για το τουριστικό μας προϊόν»

«Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία αποτελεί ένα νέο οριζόντιο φόρο για το τουριστικό μας προϊόν»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία αποτελεί ένα νέο οριζόντιο φόρο για το τουριστικό μας προϊόν»

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει τέλος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας χαρακτηρίζει καταστροφική τη συγκεκριμένη επιλογή για τον ελληνικό τουρισμό, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρεται, επίσης, στις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχει υποστεί ο τουρισμός τον τελευταίο χρόνο και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα του.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία είναι ένας νέος οριζόντιος φόρος, που θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες, όπως και η νέα αύξηση του ΦΠΑ που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Θα προκαλέσει μείωση των κρατήσεων ενώ θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν πρόκειται να αποδώσει, όπως δεν απέδωσε και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ»

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια