Οι εθελοντές με το Δήμο Ρόδου, καθάρισαν το πάρκο Ροδίνι


Δυναμικό ήταν το παρόν των εθελοντών στο κάλεσμα του Δήμου Ρόδου για τον καθαρισμό του πάρκου Ροδίνι την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Από νωρίς το πρωί έφτασαν οι εθελοντές είτε σε ομάδες είτε μεμονωμένοι. Πρωτοστάτες στην πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου με το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρόδου, οι Σ.Α.Ρ – A.C.R / Σύλλογος Αεροσφαίρισης Ρόδου, η ΧΕΝ Ρόδου, η Εθελοντική ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, ο στρατός, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ρόδου, η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών Ε.Ο.Π.Κ.- CB Δωδεκανήσου, ο Ερυθρός Σταυρός παράτημα Ρόδου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι και πλήθος κόσμου. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή οικογενειών, που έφεραν τα παιδιά τους στο πάρκο για να μάθουν όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, να σέβονται, να αγαπούν και να φροντίζουν τη φύση και την πόλη τους.

Από την Τετάρτη 1 Ιουνίου σύσσωμη η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου φρόντισε να επιμεληθεί το πάρκο, καθώς και η Διεύθυνση Καθαριότητας για τη συγκομιδή. Κοινά αποδεκτό είναι το γεγονός ότι το πάρκο ήταν πολλά παραμελημένο και απαιτείται πολύ και τακτική δουλειά, προκειμένου να εξωραϊστεί πλήρως.

Για την υγειονομική κάλυψη της πρωτοβουλίας φρόντισαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες ενώ νερά πρόσφεραν η ΒΑΠ Κουγιός και ο Κυριακούλης Φίλλιπος με το νερά Μύλος. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι εθελοντικές εξορμήσεις, γιατί ο εθελοντισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη προσφοράς στο νησί που όλοι αγαπάμε.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια