Στράτος Καρίκης : Όχι στο μονόλογο της Δημοτικής Αρχής


Η Δημοτική παράταξη μας, έχει αποδείξει μέχρι σήμερα με τις θέσεις της και τις προτάσεις της εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου την αγάπη της για το νησί μας, την άσκηση μιας δημιουργικής παραγωγικής και σύγχρονης αντιπολίτευσης χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο της Ρόδου μας.
Η απόφαση της δημοτικής αρχής να ακολουθήσει μια διαδικασία μονόλογου κατά τη συνεδρίαση για τον απολογισμό του έργου της, εκτός από τα θέματα ουσίας και έργου για τα οποία και σημαντικά είναι και ουσιαστικές διαφορές και απόψεις έχουμε, εμποδίζει τη συμμετοχή μας στη συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα θα θυμίσουμε ότι κατά τις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές την παρουσίαση του απολογισμού έκανε σε σύντομο χρόνο ο ίδιος ο Δήμαρχος δίνοντας το δικαίωμα χρόνου για μία συζήτηση ουσίας και αποτελέσματος.
Τώρα μας γνωστοποιήθηκε μία νέα διαδικασία απαγορευτική για τη συμμετοχή μας όσο καλή θέληση και αν έχουμε, και έχουμε.
Η παρουσίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής δεν θα γίνει μόνο από τον κ. Δήμαρχο ,αλλά πέραν αυτού το σύνολο των 29 δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας θα λάβει το λόγο παρουσιάζοντας ο καθένας αναλυτικά και ξεχωριστά τον απολογισμό του τομέα του, επιβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα ατελείωτο μονόλογο της δημοτικής αρχής πολλών ωρών.
Ποια μπορεί να είναι η ουσία λοιπόν ενός τέτοιου μονολόγου και σε ποια κριτική αντέχει; Θα θυμίσουμε ότι τόσο ο κ. Κουσουρνάς όσο και ο κ. Χατζηευθυμίου προέβησαν οι ίδιοι στον απολογισμό του έργου τους σε χρόνο λιγότερο της μίας ώρας, χρόνος αρκετός για πλήρη ανάπτυξη του λόγου τους.
Ο ρόλος της παράταξης μας δεν είναι να παρακολουθήσει αυτόν τον ατελείωτο μονόλογο.
Εμάς μας ενδιαφέρει η λύση των προβλημάτων που απασχολούν τη Ροδίτισσα και το Ροδίτη μέσα από ένα εξαντλητικό διάλογο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, έξω από το δημοτικό συμβούλιο με τους φορείς και τους πολίτες. Αυτοί κυρίως πρέπει να έχουν το λόγο.
Αυτή η συνεδρίαση ήταν μία τέτοια ευκαιρία και δυστυχώς πάλι θα χαθεί.
Όχι με δική μας ευθύνη.
Τις απόψεις μας τις γνωστοποιήσαμε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και πολύ καιρό και ζητήσαμε να έχουμε λόγο στη διαδικασία γνωρίζοντάς του ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ως θεατές σε μία διαδικασία μονολόγου. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά δεν ακουσθήκαμε.
Ελπίζω το μήνυμα αυτό να δείξει στο μέλλον ένα διαφορετικό δρόμο.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμασθε για μια διαφορετική Ρόδο, πιο όμορφη πιο σύγχρονη, πιο δημιουργική, πιο αποτελεσματική.

Για την παράταξη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ι. ΚΑΡΙΚΗΣ

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια