Έπεσαν οι πρώτες ψιχάλες σήμερα σε χωριά της Ρόδου – Άστατος αύριο ο καιρός


Έπεσαν σήμερα οι πρώτες ψιχάλες σε χωριά της Δυτικής πλευράς του νησιού, φέρνοντας μια ανοιξιάτικη βροχή και καλωσορίζοντας την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού που θα υπάρξει αύριο. Η φωτογραφία είναι από την Κάμειρο Σκάλα πριν από λίγη ώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό αύριο στη Ρόδο:
Η ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις αλλά και διαστήματα ήλιου ,το πρωί αυτές οι νεφώσεις θα δώσουν μπόρες τοπικού χαρακτήρα αρχικά στο Νότιο κομμάτι του νησιού,όσο προχωράμε προς το μεσημέρι αυτές οι μπόρες θα επεκταθούν στο κεντρικό τμήμα του νησιού και αργά το το μεσημέρι προς το απόγευμα θα επηρεαστεί και η πόλη της Ρόδου θα επηρεαστεί από αυτές,δεν αποκλείεται στην πόλη οι μπόρες να έχουν έντονο χαρακτήρα(κυρίως στο βόρειο τρίγωνο).
Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς. Θα ήθελα εδώ να τονίσω πως υπάρχει πιθανότητα να είναι έντονα τα φαινόμενα (όλο το νησί είναι υποψήφιο) επειδή ήδη η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη με υδρατμούς εξαιτίας της ζεστής θάλασσας(έως 21 βαθμούς κεσλιου ) της υψηλής θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα (έως 25 βαθμούς κεσίου σήμερα) και της άπνοιας που θα βοηθήσει στην δημιουργία θερμικών καταιγίδων,το χαρακτηριστικό τους θα είναι η απότομη έναρξη και λήξη τους. 
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς ο βράδυ.
Επιμέλεια: Σταύρος Παπαγγελής
11251707_10206681450254362_630041829_n

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια