Η συνταγή για γερή καρδιά: Κάντε έρωτα, φάτε σκόρδο και μην κοιμάστε πολύ


Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Telegraph», oι συμβουλές του Γιοχάνες Χίνριχ φον Μπόρστελ, πρώην νοσηλευτή, φοιτητή καρδιολογίας και  συγγραφέα του βιβλίου: «Heart:The Inside Story of Our Body’s Most Important Organ» – (Καρδιά: Η εσωτερική ιστορία του πιο σημαντικού οργάνου του σώματός μας) έχουν επιστημονική βάση.

1. Να κάνετε σεξ όχι με κάποιον άγνωστο αλλά με τον άνθρωπο που αγαπάτε 

Το να εξασκεί κανείς τις ικανότητές του και τις αντοχές του «κάτω από τα σεντόνια» είναι μια από τις πιο ωφέλιμες ασκήσεις για την προστασία της καρδιάς. Αυτό ισχύει λόγω των ορμονών που εκρήγνυνται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, όπως οι ενδορφίνες. Επιπλέον, μία ουσία, η ωκυτοκίνη, η αποκαλούμενη ορμόνη της αγκαλιάς, που προκαλείται από στοργική φυσική επαφή, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, προωθεί την επούλωση των πληγών και τη μείωση του στρες.

2. Να τρώτε ωμό σκόρδο καθημερινά 

«Τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν φυτοχημικές ουσίες που προστατεύουν την καρδιά. Όπως επισημαίνει ο φον Μπόρστελ, το τζίντζερ, τα κρεμμύδια και το σκόρδο λειτουργούν ως αντιπηκτικά που προωθούν τη ροή του αίματος μέσω των αιμοφόρων και τη βελτιωμένη παροχή αίματος προς όργανα και ιστούς. Μία λύση είναι να τρίβουμε καθημερινά ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ή δύο με τρία κουταλάκια του γλυκού τριμμένο σκόρδο και να προσθέτουμε σε ένα ποτήρι με νερό ως μια φυσική μέθοδο μείωσης της αρτηριακής πίεσης.

3. Να κοιμάστε καλά όχι πολλές ώρες 

Επτά ώρες είναι ιδανικές. Όσοι δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ, έχουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό, υψηλή αρτηριακή πίεση τα οποία μπορεί να καταπονήσουν την καρδιά. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Warwick ανέφεραν πρόσφατα ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες την νύχτα και έχουν διαταραγμένο ύπνο, έχουν 48% περισσότερες πιθανότητες καρδιακής νόσου και 15% μεγαλύτερη πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η αϋπνία είναι επίσης μια πηγή άγχους που ενεργοποιεί την έκκριση αδρεναλίνης η οποία με τη σειρά της κάνει την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα και για παρατεταμένες περιόδους, προκαλώντας πιθανώς στηθάγχη ή ακόμα και καρδιακή ανεπάρκεια. Αλλά και οι πάρα πολλές ώρες ύπνου μπορεί να αποβούν πολύ επικίνδυνες για την υγεία. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια ανακάλυψαν το 2010 πως, όσοι κοιμούνται τακτικά για περισσότερο από εννέα ώρες κάθε βράδυ έχουν σχεδόν 50% υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή ή κάποια άλλη καρδιαγγειακή νόσο .

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια