«Η κυβέρνηση υπονομεύει τις μεταφορές με υδροπλάνα. Δεν θέλει να γίνει τίποτα.»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τις καθυστερήσεις αδειοδότησης των υδατοδρομίων.

Ο κ. Κόνσολας κατηγορεί την κυβέρνηση για σκόπιμη κωλυσιεργία και αδράνεια, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να προχωρήσει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ισχύον νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο, από την πρώτη μέρα μεθόδευσε την ανατροπή του. Έστειλε ένα ακόμα αρνητικό μήνυμα σε όσους ήθελαν να επενδύσουν, στέρησε και στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο συγκεκριμένος τομέας μεταφορών, να δημιουργηθούν δίκτυα υδατοδρομίων που θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί ο τουρισμός μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νόμος 4146 του 2013 για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, προέβλεπε ανώτατο όριο 65 για την αδειοδότηση ενός υδατοδρομίου, από την υποβολή του σχετικού φακέλου.

Η κυβέρνηση, όμως, φρόντισε εξ αρχής να καταστήσει ανενεργό το συγκεκριμένο νόμο αντί να εργαστεί στην κατεύθυνση της βελτίωσης και περαιτέρω απλοποίησής του αλλά και της άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Τους 23 μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έγινε απολύτως τίποτα, αντίθετα, πάγωσαν όλες οι διαδικασίες».

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει, επίσης, ότι ακόμα και το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση παρουσίασε, και το οποίο χαρακτηρίζει ως συρραφή αντικινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις, δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας «το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε σχέδιο αλλά ούτε και νομοθετικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τις επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών με υδροπλάνα αλλά και στη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων που θα ενισχύσουν τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας των νησιών μας».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια