«….Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει…»


Γράφει η Ιωάννα Μαρίνου

¨Μάχη¨… η λέξη – κλειδί της προεκλογικής εκστρατείας του κου Τσίπρα …

¨Δώσαμε μάχη¨… ¨θα δώσουμε μάχη¨ και άλλα τέτοια αγωνιστικά.

Σήμερα, λίγους μήνες μετά την υπογραφή της “συμφωνίας”, δεν έχω καταλάβει ακόμη για ποια ¨μάχη¨ μιλάει. Ίσως η σωστότερη έκφραση για μια  συμ-φωνία που συν- υπέγραψε όλη η συμ-μορία των μνημονίων, να είναι η “συμ-μαχία”…

Oχι η ¨μάχη¨.

Γιατί τις μάχες που ξέρω εγώ τις δίνουν καθημερινά οι πολίτες. Κι αυτές τις μάχες τις δίνουν μόνοι τους – μονομάχοι στην αρένα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων τους. Κι όχι με συμπολεμιστές το 62% του Ελληνικού Λαού για να ¨καλύψουν¨, όπως το είχε πει ο κος Τσίπρας.

Γιατί τις μάχες που ξέρω εγώ τις δίνουν οι πολίτες για την επιβίωση τους, τη δική τους και των παιδιών τους, κι όχι για να διεκδικήσουν την πρωθυπουργική καρέκλα τους.

Οι μάχες που ξέρω εγώ δίνονται στις αίθουσες των αεροδρομίων τη στιγμή του αποχαιρετισμού του νέου που φεύγει από την πατρίδα του, κι όχι στις αίθουσες των Βρυξελλών.

Οι μάχες που ξέρω χαράσσονται στις ρυτίδες των ηλικιωμένων που περιμένουν την ¨πετσοκομμένη¨ τους σύνταξη κι όχι στη στημένη επικοινωνιακή εμφάνιση μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς.

Κι όλοι αυτοί οι «μονομαχοι» γνωρίζουν καλά πως η ήττα σε αυτές τις μάχες σημαίνει να μένεις

α-στεγος, αν- εργος, α-σιτος κι όχι να μένεις α-πραγος μπροστά στη ¨βαρβαρότητα¨ του εχθρού, όπως συνέβη με τον κο Τσίπρα.

Όλοι αυτοί, γνωρίζουν καλά, πως κανείς τους δεν έχει δικαίωμα με μια ¨συγνώμη¨ να πάρει πίσω το σπίτι του, ή τη δουλειά του, όπως τώρα προσπαθεί  κος Τσίπρας.

Αυτές τις ¨μάχες¨ ξέρω… «δηλώνω γνωρίζοντας όλες τις συνέπειες»των πράξεων μου, πως καμιά πρόθεση δεν έχω να σας παραδώσω το μόνο μου  όπλο…την ψήφο μου.

Γιατί …. «να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει» (Στιχοι:Mπάμπης Τσικληρόπουλος)

    

                                

                                    Ιωάννα Μαρίνου

                               Μέλος Συντονιστικής

                         της Λαικής Ενοτητας Ρόδου

                                          15/9/2015

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια