Μάγεψε το κοινό η γιορτή λήξης του σχολικού έτους των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία


«Ο τόπος μου, φως ασύνορο»

ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι θεατές που κατέκλυσαν το θέατρο της μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», συμμετέχοντας στην καθιερωμένη γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2015-2016, που οργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Η φετινή εκδήλωση είχε τίτλο «Ο Τόπος μου, φως ασύνορο» και ήταν αφιερωμένη στον τόπο μας.

Η παράσταση βασιζόταν σε σύνθεση κειμένου που δραματοποιήθηκε από τα παιδιά του θεατρικού ομίλου σε σκηνοθεσία της κ. Μυρσίνης Λενούδια, εκπαιδευτικού θεάτρου των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι θεατές απόλαυσαν μια συνομιλία στίχων εξαιρετικών δημιουργών και μουσικής αγαπημένων συνθετών. Μαγεύτηκαν από έναν συνδυασμό διαφορετικών μορφών τέχνης που αλληλεπίδρασαν γόνιμα και έγιναν κοινωνοί ενός μοναδικού αποτελέσματος.

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης αποδόθηκαν σε ζωντανή εκτέλεση από τα μουσικά σύνολα του σχολείου. Στη μαγεία της μουσικής οδήγησαν τους μαθητές οι καθηγητές μουσικής του σχολείου Γιάννης Χατζής, Γιώργος Ξανθόπουλος, Νεκτάριος Αυγενικός, Μαρία Καμπάνη, Αντώνης Λιοπύρης, Άντζελα Σπανού και Ευανθία Κρητικού (διεύθυνση χορωδίας). Τη χορογραφία αθλητικού χορού επιμελήθηκε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μαρία Λεβέντη ενώ με τη χορογράφο Μαρία Νικολοπούλου επιμελήθηκαν τη χορογραφία της ομάδας «Ροδίων Δάσκαλοι εν ρυθμώ». Τη χορογραφία της ακροβατικής γυμναστικής επιμελήθηκε η Σουζάνα Ιωακειμίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους και στόλισαν με τη φωνή τους ο αγαπημένος Ρόδιος καλλιτέχνης Αγαπητός Πάχος και η ταλαντούχα Ματίνα Μάστορα. Τα μουσικά σχήματα του σχολείου πλαισίωσαν οι καταξιωμένοι μουσικοί Κώστας Τσέκκας, Vartan Abovian, Ματίνα Μακέστα, Γιώργος Κούτρος, ενώ για πρώτη φορά στη γιορτή λήξης συμμετείχε η χορωδία ενηλίκων «Ροδίων Εμμέλεια».

Τον χώρο της τάφρου συνεπήρε η ποντιακή λύρα και το τραγούδι για τη μάνα, που ερμήνευσαν ο Νίκος και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης και άγγιξαν το κοινό με συγκινητικές ιστορικές μνήμες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Βαγγέλης Μανδρακός, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, η κ. Άννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου, ο κ. Μηλτιάδης Παγκάς, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, ο κ. Σουλειμάν Αλαγιαλή-Τσιαλίκ, ποιητής, η κ. Τίτσα Πιπίνου, συγγραφέας, ο κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης, φιλόλογος και συγγραφέας και η κ. Helen Tooulou, Συντονίστρια Ξένων Γλωσσών στο Norwood Morialta High School στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την επίδοση των τίτλων σπουδών στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια