Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα η φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ»


Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα η φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» συνεχίζει την εκπαιδευτική δραστηριότητα της παρά την εμπλοκή της στο πρόσφατο δυστύχημα στην Κίναρο που οδήγησε στην απώλεια των 3 μελών του οργανικού ελικοπτέρου της ΑΒ-212 (ΠΝ-28), στην Κίναρο, δείχνοντας την αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να πράξουν το καθήκον τους σε όλες τις συνθήκες.

Πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το δυστύχημα, η φρεγάτα με το νέο οργανικό ελικόπτερό της, ιδίου τύπου με το ελικόπτερο που κατέπεσε (ΑΒ-212 (ΠΝ-26)), συμμετείχε στην άσκηση ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ του Πολεμικού Ναυτικού, που διεξήχθη στο Μυρτώο Πέλαγος 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης το υποβρύχιο ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ και το πλοίο αλιείας τορπιλών ΕΥΡΩΤΑΣ. Το σενάριο της άσκησης που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία προέβλεπε η αντιμετώπιση του υποβρυχίου από τη φρεγάτα και το οργανικό ελικόπτερο της και η αντιμετώπιση της φρεγάτας από το υποβρύχιο. Πλήρωμα του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο ήταν οι Υποπλοίαρχοι Αναστάσιος Τουλίτσης και Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια