«Επτά καυτά ερωτήματα για τα προβλήματα στη λειτουργία του hot spot στην Κω – Ερώτηση στη Βουλή του Μάνου Κόνσολα»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τα προβλήματα στη λειτουργία του hot spot στην Κω, που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους αρμόδιους Υπουργούς, κκ. Τόσκα και Μουζάλα, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής θέτει συγκεκριμένα και καυτά ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς για:

– Την έλλειψη προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, που έχει ως αποτέλεσμα οι ανάγκες φύλαξης του hot spot να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην κάλυψη των αναγκών αστυνόμευσης του νησιού αφού δεν επαρκεί το προσωπικό.

– Την έλλειψη ενός μεγάλου οχήματος μεταφοράς (λεωφορείου) για τις ανάγκες μετακίνησης από και προς το hot spot.

-Το πρόβλημα στελέχωσης του συγκεκριμένου κέντρου με υποδομές, αλλά και προσωπικό από την Υπηρεσία Ασύλου για να υπάρχει ταχεία διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου των προσφύγων αλλά και προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και της Frontex για τις επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών.

Ο Μάνος Κόνσολας απευθύνει, επίσης, τα εξής ερωτήματα:

– Εάν εξετάζονται αιτήσεις ασύλου στο hot spot της Κω και πόσες έχουν εξεταστεί έως σήμερα.

– Πόσες μετεγκαταστάσεις σε άλλες χώρες έχουν γίνει από την πρώτη ημέρα της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας έως σήμερα και πόσες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία σε ότι αφορά στο hot spot της Κω.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς για το αν κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν και άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες από άλλες περιοχές στην Κω.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση έφτιαξε το hot spot στην Κω και το παράτησε στην τύχη του. Το μόνο που μας σώζει είναι ότι υπάρχουν μηδενικές μεταναστευτικές ροές στην Κω γιατί διαφορετικά η κατάσταση θα ήταν ανεξέλεγκτη.

Οι αστυνομικοί έχουν μείνει αβοήθητοι, ενώ δεν είναι στελεχωμένη με προσωπικό και υποδομές η Υπηρεσία Ασύλου.

Έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα και αναμένω σαφείς απαντήσεις.

Στο μυαλό κάποιων, δυστυχώς και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο στόχος είναι να εγκλωβίζονται, όσο το δυνατόν περισσότεροι αλλά και για περισσότερο χρόνο, στο hot spot της Κω».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble