Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρόδου καταγγέλλουν την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας


Καταγγελία για παρακώλυση διαδικασίας προμήθειας μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων

 

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ρόδου που ανήκουν σε ειδικότητες επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εδώ και έξι χρόνια (από το 2011) εργάζονται χωρίς να τους δίνονται τα μέσα ατομικής προστασίας που δικαιούνται βάσει της νομοθεσίας. Συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους εις βάρος της υγείας και της ασφάλειάς τους.

Την ευθύνη την έχουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά και η σημερινή, που ενώ έφτασε επιτέλους η εισήγηση για την προμήθεια των μέσων ατομικής προστασίας για συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (Παρασκευή 19/2), τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος όσο και ο Δήμαρχος δεν υπέγραψαν ώστε να ενταχθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Με παρέμβαση του Συλλόγου ζητήθηκε να μπει έστω και εκτός ημερήσιας διάταξης, έχοντας την πεποίθηση ότι καμιά δημοτική παράταξη δεν θα εξέφραζε αντίθετη άποψη, αλλά και πάλι δεν το δέχτηκαν.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή για την αντεργατική της στάση, τη θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη για την έκθεση κινδύνου στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με την έλλειψη προσωπικού και την πλημμελή συντήρηση των μηχανημάτων που χρησιμοποιούν, δουλεύουν κάτω από εντατικές συνθήκες χωρίς την παροχή των στοιχειωδών μέσων προστασίας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble