Πιλοτικές δράσεις πολιτισμού και έρευνας στη Ρόδο, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Φωτάκης


Κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, στην οποία συζητείται, για πρώτη μέρα, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Ρυθμίσεις για την Έρευνα», ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Φωτάκης, έκανε σημαντικές δηλώσεις που αφορούν στην Ρόδο.

Ο τομέας της Έρευνας και της Τεχνολογίας, έτσι όπως παρουσιάστηκε κατά τη συζήτηση στις επιτροπές, θεωρείται από την Κυβέρνηση, το πλέον κατάλληλο όχημα για πετύχει η Ελλάδα τόσο την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων, όσο και για υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, στην δευτερολογία του ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο πρόκειται άμεσα να αναλάβει πιλοτικές δράσεις πολιτισμού και έρευνας στη Ρόδο.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, χαιρέτισε άμεσα την ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού και σχολίασε ότι αυτή η δέσμευση αποτελεί ένα από τα πολλά βήματα υλοποίησης των εναλλακτικών νησιωτικών πολιτικών που θα έχουν σαν στόχο την άμεση ανάπτυξη της Δωδεκανήσου, χρησιμοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών της. Η Ρόδος είναι ένας τόπος με ιστορία και σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα, έτσι ώστε να αποτελεί τόπο κατάλληλο για την ανάπτυξη νέων σχεδίων με επίκεντρο τον πολιτισμό πρόσθεσε στο σχόλιο του.

Οι δράσεις του Υπουργείου, που πρόκειται να αναπτυχθούν στην Ρόδο, θα εξειδικευτούν και θα προχωρήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια