Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου στον πρόεδρο των Ελλήνων Γελοιογράφων


Κύριε Μαραγκέ,
Τα έργα τέχνης αντανακλούν την ανθρώπινη πορεία και περιπέτεια, τα αδιέξοδα της, τα υπαρξιακά της προβλήματα, αλλά συγχρόνως την δημιουργικότητα του κάθε καλλιτέχνη, που στοχεύει στην υπέρβαση και στον στοχασμό.

Η έκθεση σκίτσων «το Μετέωρο Βήμα» για το προσφυγικό, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου στις 7 Μαρτίου 2016 με την συμμετοχή οκτώ σκιτσογράφων και εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο αποτελεί την αντισυμβατική εκείνη τέχνη, που μέσα από τα 116 έργα τους στέλνει δυνατά μηνύματα πολιτισμού μέσα από την κατάθεση ενός λόγου ανορθολογικού και κριτικού και αποτελεί την συμπύκνωση της προσωπικής άποψης του σκιτσογράφου, αλλά και τον κοινό τόπο συνάντησης και επικοινωνίας των λαών της Ευρώπης για το προσφυγικό. Η έκθεση αυτή αποτελεί ενδυνάμωση απέναντι στην απειλή και τον φόβο και μας οδηγεί στην έξοδο, στην μεταμόρφωση και τον αναστοχασμό.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο σε σας όσο και στα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, που συμβάλλετε μέσα από την τέχνη σας στην ανάδειξη της ανθρώπινης τραγωδίας, που εξελίσσεται στις ελληνικές θάλασσες και στην ανάγκη για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των λαών της Ευρώπης για την ανατροπή της εξαθλίωσης της ανθρώπινης υπόστασης.

Εύχομαι η έκθεση αυτή να αποτελέσει την απαρχή για μια νέα συνδιοργάνωση στον Δήμο μας της πετυχημένης διεθνούς έκθεσης γελοιογραφίας και της καθιέρωσης της ως Biennale.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης Χατζηδιάκος

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble