Πιλοτικό πρόγραμμα επέκτασης της τουριστικής περιόδου σε Ρόδο και Κω


Η επέκταση της τουριστικής περιόδου είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα που βάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι αποφασισμένη να το κερδίσει, εργαζόμενη μεθοδικά πάνω σε αυτόν τον στόχο, που τέθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωση του τριετούς στρατηγικού πλάνου τουρισμού του Νοτίου Αιγαίου, του οποίου η εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, ο Περιφερειάρχης έχει στα χέρια του την κατ’ αρχήν μελέτη για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που εκπόνησε ο ΣΕΤΕ και το InSETE, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά σε πρώτη φάση τα νησιά της Ρόδου και της Κω, απόφαση που ελήφθη ήδη από τον Οκτώβριο του 2014, στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ που είχε ως θέμα την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Η επιτυχία του θα καθορίσει την πορεία της προσπάθειας επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν για ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα το πρωί, έκανε γνωστό ότι η πρώτη φάση της μελέτης είναι έτοιμη για να δοθεί τις επόμενες μέρες σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, για να γίνουν προσθήκες και παρατηρήσεις που θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο το οποίο θα έχει τον χαρακτήρα ενός «τοπικού συμφώνου», για θα τεθεί σε εφαρμογή από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η μελέτη αποτελεί μια πλήρη αποτύπωση των προορισμών σε όλες του τις παραμέτρους, ως προς την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εστιάζει στις αγορές στόχους (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία) και στους τρόπους προσέγγισής τους.

Ειδική μνεία στον μεθοδικό τρόπο που εργάζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επέκταση της τουριστικής σεζόν έκανε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του HATTA. Το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και από το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος επέκτασης της τουριστικής περιόδου που εφαρμόζει από φέτος πιλοτικά σε Ρόδο και Κω.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια