ΕΚΤΑΚΤΟ: Τινάχθηκε στον αέρα F-16C Block 52+ στο αεροδρόμιο Χανίων – Εκρήξεις και καπνοί


Πανικός επικράτησε στο αεροδρόμιο Χανίων, στο χώρο της 115ΠΜ, όταν F-16 της Πτέρυγας Μάχης, λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα, και κατα τη διάρκεια της τροχοδρόμησης  κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Η φωτιά ξεκίνησε από την αριστερή (δεξιά όπως το βλέπουμε από μπροστά)  πτέρυγα του αεροσκάφους και επεκτάθηκε ταχύτατα.

Ο πιλότος πρόλαβε και απομακρύνθηκε, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις έριχναν νερό στο αεροσκόφος που καιγόταν διαφεύγοντας απο το ρύγχος, και όχι απο τις πτέρυγες όπως γίνεται κανονικά.

Στο αεροσκάφος που ανήκε στην 343Μ πάντως έχει καταστραφεί όλη η αριστερή πτέρυγα και μέρος της ατράκτου και θεωρείται οριστική απώλεια. Το F-16 έφερε εκπαιδευτικά βλήματα.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του, αφού δεν έπαθε κάτι το σαβαρό και έχει διακομισθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης για προληπτικούς λόγους.

Αρχικά η ΠΑ είχε προμηθευτεί 60 F-16 block 52+ και πλέον απομένουν 36 μονοθέσια και 18 διθέσια, σύνολο 54 αεροσκάφη, μοιρασμένα σε τρεις Μοίρες στις 340 και 343 της 115ΠΜ στη Σούδα και στην 337Μ της 110ΠΜ στη Λάρισα. 


Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble