Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου συμπαραστέκεται και στηρίζει την απεργία της ΑΔΕΔΥ


Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ, στη συνεδρίασή της, την Τρίτη, 5/04/16, αποφάσισε να στηρίξει την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία θα γίνει στις 7/04/16.

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με το «κουαρτέτο» των δανειστών στο νέοσφαγιασμό των συντάξεων και στο τελειωτικό χτύπημα του εναπομείναντος δημόσιου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και γι’ αυτό ετοιμάζεται, απ’ ότι φαίνεται, να καταθέσει και να ψηφίσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο μέσα στις γιορτές του Πάσχα. Μετά τις έντεκα μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων, αφαιρεί επιπλέον από την τσέπη των συνταξιούχων 1,8 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Η κυβέρνηση «ξύνει» τον πάτο του βαρελιού και με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών, οδηγεί αυτά τα κοινωνικά στρώματα σε νέα φτωχοποίηση, περιθωριοποίηση και στην ολοκληρωτική καταστροφή τους. Αντί να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751€, τις Σ.Σ.Ε και το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων,  διευρύνει  τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις,  διατηρεί τις μισθολογικές ανισότητες των εργαζομένων κάτω των 25 ετών και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε υλοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων για τη διευκόλυνση και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και την εκχώρηση του δικαιώματος της ανταπεργίας (lockout) από τους εργοδότες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 7 Απρίλη στο δημόσιο τομέα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα, που σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις διαρκείας των διάφορων επιστημονικών κλάδων και τις στοχευμένες παρεμβάσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, θα κορυφωθούν με την πανεργατική 48ωρη απεργία, που έχει αποφασιστεί να γίνει από τη ΓΣΕΕ, με την κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή, και η οποία πρέπει να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, ανάλογα με αυτά της απεργίας της 4ης του Φλεβάρη του 2016.

Το Ε.Κ.Ρ καλεί όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, τους φορείς και τις οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών της Ρόδου να στηρίξουν την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί η επιτυχία της αφορά και τους ίδιους και όλους τους κλάδους που αγωνίζονται, πολύ περισσότερο γιατί θα επηρεάσει και την πορεία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, της ΓΣΕΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ρόδου να συμμετάσχουν στον συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ ΡΟΔΟΥ, που οργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς της περιοχής, την Πέμπτη, 7/04/2016, στις 8 πμ.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble