Η δωρεά του Βάλια Σεμερτζίδη σε μόνιμη έκθεση στο Νεστορίδειο Μέλαθρο


Με τη σύζυγο του ζωγράφου και χαράκτη Βάλια Σεμερτζίδη, κ. Καλλιρρόη (Ρούλη) Σεμερτζίδου που τον επισκέφτηκε στο Δημαρχείο, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Νίκου Φρόνα.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την ευγενική δωρεά της συζύγου του καλλιτέχνη περίπου 100 έργων τα οποία θα εκτίθενται σε μόνιμη έκθεση του Νεστορίδειου Μελάθρου. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία της δωρεάς, αλλά και τη δημιουργία ειδικού τιμητικού λευκώματος με ολόκληρη τη συλλογή των έργων του, τα οποία εμπνεύστηκε από τη Ρόδο κατά την περίοδο της 20χρονης παραμονής του στο νησί, μέχρι το θάνατό του το 1983.

Η συλλογή των σπουδαίων έργων είχε φιλοξενηθεί μέχρι το τέλος του έτους, στον ισόγειο χώρο του Νεστορίδειου Μελάθρου ενώ τα έργα που θα δωριθούν θα εκτεθούν σε μόνιμη έκθεση στο 2ο όροφο. Τα εγκαίνια της έκθεσης προσδιορίζονται για την άνοιξη του 2017.

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης ευχαρίστησαν θερμά ακόμη μία φορά την σύζυγο του Βάλια Σεμερτζίδη, για τη σημαντική προσφορά και δήλωσαν ότι η εκδήλωση θα είναι αντάξια της προσφοράς του έργου ενός σπουδαίου καλλιτέχνη που αγάπησε τη Ρόδο και εμπνεύστηκε από τις ομορφιές των τοπίων της.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια